DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az F1 nagyon örül Zhou érkezésének

Stefano Domenicali kifejtette, hogy a kínai szurkolók szórakoztása miatt fantasztikus hír a sportág számára, hogy Guanyu Zhou lesz az Alfa Romeo F1-es pilótája.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Alfa Romeo bejelentette, hogy Guanyu Zhou váltja Antonio Giovinazzit és 2022-ben ő lesz a csapat egyik F1-es pilóta. Zhou ezzel az első kínai versenyző lesz, aki eljut az autósport csúcskategóriájába, amellyel természetesen történelmet ír, erről pedig a Formula-1 ügyvezetője, Stefano Domenicali is megemlékezett:

00119019_532



"Guanyu Zhou F1-be igazolása fantasztikus hír a sportágnak és annak a több millió szenvedélyes kínai szurkolónak is, akik mostantól egész évben egy honfitársukért szoríthatnak majd. Az F2-es piramis jól működik és hozza a tehetségeket a csúcskategóriába. Zhou hihetetlen tehetség, aki fantasztikus tagja lesz a mezőnynek és szórakoztatni fogja az összes izgatott kínai szurkolónkat" - reagált a hírre Domenicali.

"Szeretnék köszönetet mondani Antonio Giovinazzinak, hogy briliáns nagykövete volt a Formula-1-nek és Olaszországnak. Nagyszerű munkát végzett és remélem, hogy a jövőben újra láthatjuk még őt az F1-es rajtrácson. A legjobbakat kívánom neki és tudom, hogy jól fog teljesíteni, bárhogyan is dönt a jövőjével kapcsolatban" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: