DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Az Audi-hír teljes egészében pontatlan

A brit vállalat egy harcias hangvételű közleményben cáfolta a mai sajtóhírt, miszerint az Audi megvásárolja a cégcsoportot. A McLaren a sztori eltávolításával is megpróbálkozott.

A Formula-1-es sajtón hétfő délelőtt végigsöpört a hírt, amelyről mi is beszámoltunk: a brit Autocar írta meg saját forrásaira hivatkozva, hogy a McLaren Csoportot felvásárolja a Volkswagen Csoporthoz tartozó Audi, és a teljes irányítást átveszi a wokingi vállalat felet. A lap azt is hozzátette, hogy a VW Csoport először motorgyártóként csatlakozik a Formula-1-hez, viszont a konszern másik márkája, a Porsche királykategóriás részvétele sem került le a napirendről.



Alig néhány órán belül a McLaren reagált a hírre, mégpedig egy szokatlanul harcias hangvételű közleményben. Hivatalos oldalukon ez olvasható:

„A McLaren Csoport tudatában van egy hírmédiában fellelhető beszámolónak, amely szerint eladták az Audinak. Ez a hír teljes egészében pontatlan, a McLaren pedig azon van, hogy a sztorit eltávolítsák. A McLaren technológiai stratégiája mindig magába foglalt folyamatban levő egyeztetéseket és együttműködést releváns partnerekkel és beszállítókkal, beleértve más autógyártókat. Ugyanakkor nem történt változás a McLaren Csoport tulajdonosi struktúrájában” – fogalmaz a szóban forgó közlemény.

Bár az Autocar a hírt nem távolította el, a jelek szerint a McLaren hamar érvényesítette nyomását, ugyanis az oldalon most már „A McLaren Csoport tagadja, hogy megvásárolta az Audi” címmel olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: