DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az Audi megveszi a McLarent és jönne az F1-be?

A Volkswagen Csoport bevásárolhatja magát az F1-be: sajtóértesülés szerint a német vállalat a McLarenen keresztül biztosíthatja útját a száguldó cirkuszba.

Az Autocar számolt be arról saját forrásaira hivatkozva, hogy jelentős változás áll be a McLaren Csoport tulajdonosi körében: a Volkswagen Csoporthoz tartozó Audi ugyanis megvásárolja az anyagi gondokkal küzdő céget és teljességgel átveszi az irányítást a wokingiak felett. A McLaren ugyan nemrég kapott tőkeinjekciót, de a pénzügyi stabilitás továbbra sem tökéletes a cégnél, ez viszont most megoldódhat.

mcl2_1



Az 1-en kívül rengeteg más dologgal is foglalkozó wokingiak arról számoltak be, hogy a vezetőségben nem lesz változás, míg az Audi részéről egyelőre nem kommentálták a hírt - Mike Flewitt vezérigazgató egyébként múlt hónapban távozott a McLarentől, így sokan összekötik a két eseményt. Az Audi ezzel a lépéssel a Formula-1-be való beszállás felé is tett egy jelentős lépést, hiszen innentől előkészítheti saját megjelenését is a száguldó cirkuszban.

Az Autocar szerint először motorgyártóként köszönhetjük majd a Volkswagen Csoportot, viszont a vállalaton belüli másik gyártó, a Porsche F1-be érkezése sem kerül le az asztalról ezzel a lépéssel - állítja a portál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: