DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hamilton: Életem legnehezebb hétvégéje volt

Sosem szabad feladni – összegezte a Sao Pauló-i Nagydíj tanulságát Lewis Hamilton, aki tizedik helyről szerzett győzelmet vasárnap. A csapatnak, Bottasnak, valamint a brazil közönségnek is köszönetet mondott: hazai futamán kapott utoljára ekkora támogatást.

Két kiváló felzárkózást produkált Lewis Hamilton kétszer is a Sao Pauló-i Nagydíj hétvégéjén. Miután a pénteki időmérőről, melyen leggyorsabb volt, kizárták, a sprintfutam utolsó rajtkockájából az ötödik helyre zárkózott fel. Vasárnap azonban nem tarthatta meg ezt a rajteredményt: motorcseréje miatt újból büntették, a tizedik pozícióból kellett felzárkóznia.

Ennek ellenére a brit az 5. körben már harmadik volt, mikor Valtteri Bottas maga elé engedte, a 19. körben Sergio Perez megelőzésével a második, az 59. körben pedig – a néhány körrel korábbi, sikertelen próbálkozás után – az első pozíciót is átvette Max Verstappentől.

„Micsoda verseny volt! A csapat kiváló munkát végzett, ahogy Valtteri is, a lehető legtöbb pontot szereztük ma lehetőségeinkhez mérten. Olyan keményen nyomtam, amennyire lehet. Utolsó voltam a rajtrácson, kaptam egy öt rajthelyes büntetést, életem legnehezebb hétvégéje volt! Édesapám azt mondta, hogy 2004-re emlékezteti, a bahreini versenyemre a Formula-3-ban, amikor szintén utolsóként rajtoltam, de aztán tizedik lettem, utána pedig első. Az édesapámnak szól ez a győzelem” – mondta Hamilton a leintést követően a dobogós interjúkat készítő Felipe Massának.

 



„Sosem hittem volna a hétvége előtt, hogy így fel tudok zárkózni, ahogyan felzárkóztam. Minden ellenünk volt ezen a hétvégén, de megmutattuk, hogy sosem szabad feladni, bármivel is szembesülünk, nyomni kell, harcolni kell, és soha nem szabad abbahagyni a harcot. Ez volt a hétvégi mentalitásom. Úgy érzem, mintha az első győzelmem lenne, mert rég nyertem utoljára!”

A brit pályafutása 101. győzelme csupán harmadik sikere volt Brazíliában, 2016 és 2018 után. Hangos támogatást kapott a Sao Pauló-i közönségtől, amiért nagyon hálás volt, miután az elmúlt versenyek többségén Verstappen drukkerei voltak többségben.

„Hatalmas támogatást kaptam a közönségtől. Már 2007-ben ezt éreztem, amikor először szerepeltem a Formula-1-ben. Ez egy nagyszerű ország, ahol hatalmas támogatásban van részem, Silverstone óta nem szurkoltak nekem ennyien. Ezt a rajongást látni és hallani egész hétvégén csodálatos. Obrigado Brazil!” – mondott köszönetet a brazil szurkolóknak Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: