DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen: Jó csata volt, én mindent beleadtam

Minden a Mercedes ellen dolgozott ezen a hétvégén Sao Paulóban, végül mégis a Red Bull húzta a rövidebbet. Max Verstappen mindent beleadott, de Hamilton ellen ez sem volt elég.

Őrült hétvégén van túl a mezőny, különösen a bajnoki riválisok. Pályán és pályán kívül is eseménydúsra sikeredett a Sao Pauló-i Nagydíj, ahol az egyéni bajnokságot vezető Max Verstappen magabiztosan hozta, ami a Red Bulltól kitelt, ez azonban most nem volt elég a végig domináló Mercedes ellen.

Jól sikerült rajtot követően, kifogásolható bokszutcai taktikával jó ideig a bajnoki éllovas vezette a futamot Brazíliában. Hamilton elképesztő gyorsasággal tört előre és néhány kör után már Verstappen mögött autózott. Az első komolyabb előzési kísérletnél újból összetalálkoztak a pályán, a holland pedig kis híján leszorította riválisát, de az FIA egy rövid vizsgálat után közölte: a manőverért nem jár büntetés. Ezt követően egy ideig Verstappen még vezette a futamot, ám hiába húztak egy váratlant a második kiállásnál, a holland végül a Mercedes mögé került és a második helyen intette le a kockás zászló.



„Természetesen mindent megpróbáltunk ma, amit csak lehetett. Jó csata volt, de a végén hiányzott egy kis tempó. De én mindent beleadtam” – mondta szűkszavúan Max Verstappen a verseny leintését követően. „Azért élveztem!” – tette hozzá.

A holland továbbra is vezeti az egyéni bajnokságot, habár előnye Hamilton győzelmével 14-re csökkent. Három futam azonban még hátravan, az éllovas továbbra is bizakodó.

„Azért még így is vezetek összetettben, szerencsére! A kármentés, ha úgy vesszük, sikerült. Nehéz volt számunkra ez a verseny, de magabiztos vagyok, a következő versenyeken biztosan visszatérünk” – zárta gondolatait Verstappen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: