DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Verstappen: Ez csak az új motor miatt volt

Verstappent nem lepte meg Hamilton tempófölénye a Sao Pauló-i Nagydíj időmérő edzésén. Egyszerűen az új motornak tulajdonította négytizedes lemaradását, vasárnap pedig mások lesznek a körülmények.

A második helyet szerezte meg a – rendhagyó módon – pénteken rendezett időmérő edzésen Max Verstappen, aki így Lewis Hamilton mögül-mellől rajtolhat majd a szombati sprinten. A holland a szezon menetét tekintve mondhatjuk, hogy tetemes hátránnyal maradt le a hétszeres világbajnoktól.

Lewis Hamilton autójában ismét motort cseréltek, ami miatt a brit öt rajthelyes büntetést kap majd a vasárnapi versenyre, ez azonban nem fogja érinteni a sprintet. A holland egyszerűen az új erőforrásnak tulajdonítja világbajnoki riválisa fölényét.



„Nem ért meglepetésként ez az egész, hiszen egy új motor sok plusz erőt jelent az első hétvégén, és örülök annak, hogy megszereztem a második helyet” – mondta a kvalifikációt követően Max Verstappen.

„Jó pozícióból várhatom a sprintet, de persze szerettünk volna többet, mint mindig, azonban olykor el kell fogadnunk, hogy ez a realitás és nem volt ebben több számunkra. A sprinten nyilván nem lehet annyira sok pontot szerezni, de majd megpróbálok egy jó első kört összehozni” – folytatta a vb-éllovas.

„A legfontosabb dolgok vasárnap történnek majd, akkor pedig mások lesznek a körülmények, sokkal melegebb lesz, ami megváltoztathatja majd az autó viselkedését, szóval majd meglátjuk” – mondta Verstappen, aki jelenleg 19 pontos előnyben van a tabella élén.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: