DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szafnauer: Jó, hogy kívánatos vagyok, de…

Újabb pletyka ütötte fel a fejét a paddockban, ezúttal az Aston Martin csapatfőnökével, Otmar Szafnauerrel kapcsolatban, akit alaposan ki is faggattak, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A mezőny több csapatában is átszervezések zajlanak az elmúlt szezonokban, a leglátványosabb eddig az Aston Martin volt, akik miután Racing Pointról átkeresztelkedtek, neves szakembereket is kezdtek igazolni. A legnagyobb fogás kétségkívül az a Martin Whitmarsh volt, aki korábban a McLarennél szolgált, és aki vezető – de nem csapatfőnöki – szerepet kapott az alakulatnál.

Már akkor felmerült, hogy veszélyben lehet a csapatot régóta erősítő és a sikerekben kulcsszerepet vállaló Otmar Szafnauer jövője, aztán a Formula-1-es sajtóban olyan hírek jelentek meg, hogy az Alpine-hoz tart. A csapatvezető a pénteki sajtótájékoztatón – melyen virtuálisan a Formula.hu is jelen volt – nem kerülhette el az ezzel kapcsolatos kérdéseket, bár kitartóan ellenállt nekik.

Elsőre azért nem szerette volna kommentálni a felvetéseket, mert nem tudja pontosan, hogy szól az eredeti forrás, ami az Auto Hebdo hasábjain jelent meg. „Olvastam erről néhány napja, és én is éppúgy meglepődtem, mint bárki más. Azt hiszem, először az Auto Hebdo írt róla. Nekem sajnos nincs meg a képességem ahhoz, hogy franciául olvassak, szóval nem tudom pontosan, mit írtak, így nehéz bármit is mondani” – nyilatkozta Szafnauer.



Az újságírók próbálták kifaggatni a hír valóságtartalmáról az amerikait, aki több, egészen konkrét kérdést is hárított. Ugyan hízelgőnek tartja, hogy keresett szakembernek számít, de ennyire könnyen nem rúgja fel a jelenlegi életét. „Jó érzés, hogy kívánatos vagyok. De már tizenkét éve dolgozom ennél a csapatnál, és nem szeretném elhagyni őket. Nagyon szeretem ezt a csapatot, és mindig is hűséges voltam hozzájuk. A tizenkét év alatt rengeteg ajánlatot kaptam, különösen a csődközeli helyzetben. Rengetegszer elhagyhattam volna már őket” – jelentette ki, mindössze annyit elismerve, hogy ebben a szezonban is kapott ajánlatokat.

Ezek helyett inkább a jelenre fókuszálna, hiszen nem úgy alakult eddig a szezon, ahogy tervezték, most pedig minden erejüket össze kell szedniük. Ez a fontos, nem a jövő, amivel nem is érdemes foglalkozni a csapatfőnök szerint. „Már jó ideje megtanultam, hogy a jövőt lehetetlen megjósolni. Ha meg tudnám tenni, most Vegasban lennék” – válaszolta, amikor azt tudakolták tőle, az Aston Martinnál vagy az Alpine-nál lesz-e jövőre. A legkonkrétabb információ, amit ezen a sajtótájékoztatón el tudott mondani, mindössze annyi volt: „Hosszú távú szerződésem van az Astonnal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: