DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Dominált a Mercedes, Bottas mégsem elégedett

A Magyar Nagydíj időmérője óta először végzett az első helyen Lewis Hamilton, és annak ellenére, hogy Valtteri Bottas csupán a harmadik lett, a Mercedes elégedett lehet Sao Paulóban.

Annak ellenére, hogy Red Bull dominanciát vártunk Brazíliában, stabil Mercedes, legalábbis Hamilton győzelem született. Bár Verstappen felküzdötte magát a második helyre, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton közrefogták a riválist és elfoglalták a maradék két helyet a dobogón. A brit ugyan büntetést kap a vasárnapi futamon, a Mercedes bizakodhat. 

Hamilton 0,438 másodperccel volt gyorsabb Verstappennél pénteken. „Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek Brazíliában. Hosszú idő után ez az első pole-pozícióm. Őrület, hosszú idő telt el, de olyan érzés, mint az elsőnél. Hatalmas köszönet az egész csapatnak, nagyon kitartóan és kiegyensúlyozottan dolgoztak. Mindenki számára nehéz volt a legutóbbi verseny, a mai viszont egy nagyon jó időmérő volt, elégedett vagyok. Jön a büntetés, de mindent beleadunk” – mondta Hamilton a kvalifikációt követően.



Csapattársa, Valtteri Bottas a harmadik helyről indulhat szombaton, összességében azonban nem elégedett ezzel az eredménnyel. 

„Egy kicsit trükkös volt az első szektor, nem éreztem jól magam ott, hiába volt jobb az időmérős teljesítményem, mint a szabadedzésen. A fő pont, ahol Lewissal szemben veszítettem, az első és a második kanyar volt. És persze az egyenes. Nem vagyok teljesen elégedett, de ez nem rossz hely, mindenért meg kell majd harcolnom, és remélhetőleg az első kör tele lesz izgalmakkal” – foglalta össze gondolatait a finn.

Lewis Hamilton tehát riválisa, Max Verstappen mellől indulhat a szombati sprintkvalifikáción, míg mögöttük a másik mercedeses, Valtteri Bottas várja majd, hogy keresztülhúzza a Red Bull számításait. Szokás mondani, hogy a pontokat vasárnap osztják, ez esetben azonban Hamilton és Bottas is bizakodhat, ugyanis a sprintkvalifikáción értékes pontokért harcolhatnak Verstappennel szemben, ami a britnek és a Mercedesnek is igazán jól jön, pláne úgy, hogy Hamilton eleve öt rajthelyes büntetéssel vág neki a futamnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: