DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Az előrelépésnek örül a McLaren

Ki a kicsit nem becsüli alapon, katasztrofális napkezdés után elégedetten nyilatkozott a McLaren párosa, visszatalálva a mezőny végéről a legjobb tízbe – de a Ferrari mögé.

Nem alakult biztatóan a Sao Pauló-i Nagydíj első szabadedzése a McLarennek: a 15. és a 19. hely lett csak az övék, messze-messze a Ferraritól, akiket a konstruktőri verseny miatt inkább átugrani kellene. A helyi idő szerint délutáni időmérőre azonban összekapták magukat, és bár még így is csak Carlos Sainz és Charles Leclerc diffúzorát nézhetik, a páros megtalálta a nap pozitívumait.

Kettejük közül Lando Norris végzett előrébb, a holnapi sprintkvalifikáción így a nyolcadik rajtkockából indulhat. Látva a nap két része közötti különbséget, bizakodó. „Előttünk vannak, mert gyorsabbak. Én örülök a nyolcadik helynek, reggel még le voltunk maradva, és szenvedtünk az autóval. Tizenhatodikak vagy tizenhetedikek voltunk talán. Most azonban már sokkal jobban éreztem magam” – nyilatkozta a fiatal brit.



Szerinte még semmi nincs veszve, de a figyelme nem a rajtrácsot eldöntő sprinten van, hanem a főfogáson, a futamon. „Nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene, de innen még jó versenyünk lehet. Az igazán nagy pontokat vasárnap osztják, szóval holnap semmi értelme belemenni bármibe is” – válaszolta, amikor azt tudakolták tőle, kockáztat-e szombaton.

Daniel Ricciardo hasonló véleménnyel volt kilencedik helyéről. „Egyértelműen feltámadtunk. Nem vágtunk neki túl nagy önbizalommal az időmérőnek, de mindkét autónkkal sikerült a Q3-ba jutnunk. Igaz, hogy a végén voltunk, de akkor is. A Ferrariktól sem voltunk annyira távol” – kommentálta a napot az ausztrál, aki szerint a szombati második szabadedzésen fog kiderülni, milyen is a versenytempójuk, amikor elkezdenek dolgozni a hosszabb etapokon. Addig talán nincs is értelme esélyt latolgatni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: