DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az AlphaTauri most lenne az eddigi legjobb?

Csak az elismerés hangján szólhatunk a kiscsapatról, amely időnként a McLarent és a Ferrarit is képes legyőzni. Pierre Gasly is úgy érzi, fantasztikus lendületben és remek formában a faenzai istálló.

Pályafutása első dobogós helyezését Interlagosban szerezte meg Pierre Gasly még 2019-ben a Toro Rossóval. Bár a francia pilóta azóta futamgyőzelmet is aratott, mégis különleges helyet foglal el a szívében a brazil helyszín.

„Nem kérdés, hogy egy versenyző pályafutásának nagyon fontos mérföldköve az első dobogós hely, bennem is intenzív, csodálatos érzéseket ébreszt, amikor Interlagosban vagyok, soha nem felejtem el, jó ide visszatérni. Eleve egy olyan helyszín és pálya, amit nagyon kedvelek” – mondta el Pierre Gasly a csütörtöki sajtótájékoztatón, amin a Formula.hu munkatársa is részt vett.

„Az elmúlt hétvégén valóban kiválóan teljesítettünk, egész hétvégén jól ment az autó, a szombati időmérős sikerrel pedig megalapoztam, hogy a futam is hasonló legyen, így is történt. A rajt után sikerült rögtön remek pozícióba kerülnöm, a saját versenyemet futhattam, amikor nem zavar egy előttem haladó lassabb autó sem.”

Gasly és az AlphaTauri is egészen kiváló formában az utóbbi hetekben


„Onnantól már csak arra kellett figyelnem, hogy minél nagyobb előnyt építsek ki Carlos Sainzcal és Charles Leclerc-rel szemben, bár Carlos is nyomta neki, nem tudott közel kerülni hozzám. Az autó annyira jól viselkedett, hogy olyan volt, mintha zsinórban rengeteg kvalifikációs kört teljesítettem volna, egyre gyorsabb tempóban.”

„A teljes versenytávon kiválóan ment a gépem, így gond nélkül hoztam a negyedik helyet. Mexikóban messze az eddigi legjobb eredményem volt, az elmúlt négy versenyhétvégén pedig olyan jó formát mutattunk, hogy utolértük pontszámban az Alpine-t.”

„Tényleg úgy gondolom, hogy az AlphaTauri a valaha volt legjobb formáját mutatja ebben a szezonban a Formula-1-ben, azóta egészen biztosan, amióta közösen dolgozom a csapattal. Egyértelmű, hogy képesek voltunk egy magasabb szintre lépni és nagyon remélem, hogy az év végén ezért a gárda elnyeri méltó jutalmát” – dicsérte csapatát Gasly, aki idén is többször képes volt kiemelkedően jól teljesíteni.

Brazíliában itt az esély egy újabb kiváló eredményre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: