DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Szerencsésebb sprinthétvégét vár Verstappen

A hollandnak eddig nem hozott szerencsét az F1 újítása. Magán a sprinten persze igen, de utána a versenyen már kevésbé. Brazíliában, az újabb sprinthétvégén szépítene a statisztikán.

Brazíliában a harmadik helyszínre érkezik a Formula-1, amelyen teszteli az idei újítást, a sprintkvalifikációs formátumot. A sport vezetői szerint mind a silverstone-i, mind a monzai hétvége sikeres volt. Persze ez nézőpont kérdése, a vb-éllovas Max Verstappennek már kevésbé vannak szép emlékei róla. Mindkét nagydíja Lewis Hamiltonnal történt ütközéssel ért véget ugyanis.

Hogy a sprint hoz-e ekkora balszerencsét a hollandnak, azt persze nem lehet megmondani, mindenesetre a vb-aspiráns nem folytatná ezt a tendenciát. Az utolsó négy futamra fordulva minden pillanat kritikus lehet, és egyáltalán nem gondolja úgy, hogy lerázták a Mercedest.

„Nehéz megmondani, hogy mennyire leszünk versenyképesek Brazíliában. 2019-ben megnyertük a versenyt, de végig szoros csata volt, és nagyon hasonlóra számítok idén is. Meglátjuk az időjárást is, az befolyásolhatja az autó teljesítményét. Sprint is lesz a hétvégén. Én eddig azokon jól szerepeltem, de utána a verseny borzalmasan alakult. Megpróbálom ezt megváltoztatni” – mondta a Brazil Nagydíj előtti beharangozójában.



A Mexikóvárosi Nagydíj mindenesetre komoly löketet adhat nekik. Úgy tűnik, végre Sergio Perez is odaért mellé, és ezáltal a Red Bullnak is egyre jobbak az esélyeik. „Rengeteget jelentene a csapatnak, ha ismét nyernénk. Mindkét világbajnoki címért dolgozunk, így remek lenne megszerezni azokat a pontokat. Checo is fenomenális volt az elmúlt versenyeken. Most versenyről versenyre haladunk, mennünk kell előre.”

Röviden reflektált a legfrissebb győzelmére is, ami szintén nagy lépés volt afelé, hogy ő legyen 2021 bajnoka. „Nagyon jó érzés volt nyerni Mexikóban. Csapatként nem is alakulhatott volna jobban számunkra, és remek volt Checóval együtt ott állni a dobogón. Pontosan ezt akarjuk. Az időmérő még nem úgy alakult, ahogy vártam, de tudtam, hogy a versenyen jó lehet az autó. Tempóelőnyünk volt, amit ki is tudtam használni a verseny végéig” – emlékezett vissza Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: