DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Marko: Verstappen nem fog biztonságra játszani

Bár megnyugtatóbb előnye van már az F1-es tabellán a hollandnak, a Red Bull tanácsadója szerint a pilótájuk vérében, hogy mindig a győzelemért megy. A csapat nem írja még le a Mercedest.

A Formula-1-es Mexikóvárosi Nagydíjon aratott győzelmével Max Verstappen 19 pontra hizlalta az előnyét a világbajnoki összetettben Lewis Hamiltonnal szemben, amely még nem jelentős, de már azért kényelmesebbnek mondható különbség. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója ugyanakkor biztos benne, hogy a holland nem fog emiatt visszább venni a hátralévő négy futamon:

verstappen-dobogo-mexiko-redbull



„A győzelemért fog menni minden versenyen” – jelentette ki Marko az F1-Insidernek nyilatkozva. „Értelmetlen a helyezésekre és a pontokra figyelni annak érdekében, hogy a végén megnyerje a vb-címet. Ez nincs benne a vérében. Ráadásul a tapasztalat azt mutatja, ha lassabban mész, mint szoktál, megnő a hiba esélye.”

A szakember nem győzte újfent dicsérni a 24 éves vb-éllovast: „Max még mindig meg tud lepni minket. Azt gondolod, hogy már elérte a csúcsformáját, de még mindig tud ahhoz képest is javulni. Hihetetlen, hogy mire képes ilyen viszonylag fiatal korban.”

Bár a forma- és a pontelőny is mellettük szól, Marko nem írja le Hamiltont és a Mercedest: „A Mercedes egy elképesztően erős az ellenfél. Továbbra is nyomást kell helyeznünk rájuk, és magas célokat kell kitűznünk magunk elé. Ezért akarunk kettős győzelmet aratni Sao Paulóban” – fogalmazott a tanácsadó, aki egyébként egy enyhe gyomorproblémát is összeszedett Mexikóban, de elmondása szerint nincs szó „semmi drámairól”.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: