DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Coulthard: Az F1 jobban járna Verstappen sikerével

A tizenháromszoros futamgyőztes David Coulthard szerint nem kérdés, hogy megérdemelten nyeri majd a világbajnoki címet Hamilton vagy Verstappen, viszont a sportnak jobbat tenne utóbbi sikere.

Jelenleg Max Verstappen 19 pontos előnyben várja a hátralévő négy nagydíjat, ekkora különbség pedig az Osztrák Nagydíj óta nem volt a két pilóta között. Hamilton kezéből kicsúszni látszik a világbajnoki cím, s Bottas múlt hétvégi nullázásával a Mercedes előnye is egyetlen pontra csökkent a konstruktőri tabellán.

A tizenháromszoros futamgyőztes David Coulthard úgy látja, akár Verstappen, akár Hamilton lesz a világbajnok 2021-ben, nem lesz érdemtelen a győzelme: „Mindketten megérdemelnék a végső sikert. Mindkettejük kivételes pilóta és a legjobbjukat nyújtják, így nincs értelme azon vitázni, hogy egyikük többet tett-e érte, mint a másik, vagy hogy kinek van jobb autója” - mondta a skót a TalkSportnak.



Lewis már 36 esztendős, Max még csak 34, így különböző fázisában járnak karrierjüknek, hiszen Lewis már egy hétszeres bajnok, míg Max az első sikerére hajt. Amikor lecsukják a plexit, végső soron mindketten csak versenyzők, akik képesek bárki másnál jobban teljesíteni minden egyes versenyen.”

„Ami azt illeti, szerintem Max végső sikere jobb összképet adna az F1 számára, és talán Hamiltonnak is felfrissülést adna, hogy ismét motivált legyen azáltal, hogy idén kicsúszik a kezei közül a vb-cím. A sport üzleti szemmel nézve arról szól, hogy új közönséget találjon magának, Max pedig szerintem képes lehet rá, hogy új rajongókat hozzon az F1-be.”

Bár jelenleg nagynak mondható Verstappen előnye, Coulthard szerint Hamilton és a Mercedes vissza fog vágni, és az utolsó versenyen dől majd csak el a világbajnoki cím sorsa: „Szerintem a legvégéig el fogják húzni a dolgot. Lewisnak ezen a hétvégén nyernie kell, de Brazília egy olyan pálya, ahol Max és a Red Bull jól mentek az elmúlt években.”

„Én mindezek ellenére azt érzem, hogy oda-vissza fog pattogni köztük a labda. Láthattuk már, hogy Max is tud hibázni, hiszen 2018-ban épp itt vesztette el az első helyet, de az időjárás is felboríthatja a dolgokat. Szerintem Abu Dhabiban fog eldőlni a bajnokság, legalábbis remélem, hogy így lesz. Lebilincselő ez a szezon, és ilyet már régóta nem láttunk a Formula-1-ben.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: