DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Kifakadt csapatára a csalódott Giovinazzi

Hatodik helyen is haladt az olasz, végül pontot sem szerzett Mexikóban. Az Alfa Romeo stratégiáját hibáztatja – a futam közben epésen még oda is szúrt a csapatnak.

Öt pozíciót nyert rajthelyéhez képest Antonio Giovinazzi, kihasználva az első kör kavarodását. Úgy tűnt, pontok vannak kilátásban – mindössze másodszor szezonja során –, de a rosszul ütemezett stratégia felülírta a reményeket. Giovinazzit az elsők között hívták ki cserére a 16. körben, és forgalomba tért vissza, a csatázó Ricciardo és Bottas mögé.

Az olasz rögtön tudta, hogy versenye megpecsételődött. „Srácok, köszönöm a remek stratégiát” – adott hangot frusztráltságának a csapatrádióban. Giovinazzi végül csupán a 11. helyen ért célba.



„Igazán csalódott vagyok, mivel azt hiszem, ma jó esély lett volna rá, hogy csapat két autóval szerezzen pontokat. De nem sikerült valami nagyszerű stratégiát kidolgozniuk számomra, túl korán álltunk ki, aztán forgalomba kerültem vissza. Örültem a korai kiállásnak, de annak nem, hogy forgalomba kerültem, mert olyankor a stratégia sosem működik” – mondta el a riportereknek Giovinazzi.

„Az első köröm kiemelkedő volt, a hatodik helyig jöttem fel. Bár Sainz megelőzött, még így is egy erős hetedik pozíció nézett ki. Nagyon jó tempónk volt, örülök, hogy Kimi pontokat szerzett, de ami velem történt, csalódást keltő” – fogalmazott az olasz, akinek továbbra is egyetlen pontja van, a monacói 10. helyért kapott egység, ráadásul azzal a tudattal versenyez, hogy jövőre valószínűleg már nem lesz a Formula-1-es mezőny tagja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: