DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: A harmadik helyet buktuk, talán többet is

Semmi sem úgy alakult a Red Bull számára a kvalifikáción, ahogy kellett volna. A kisbika, Yuki Tsunoda mindkét versenyzőjük köridejét és ezáltal rajtpozícióját elintézte.

A pénteki első szabadedzésen gyengébb kezdés után joggal reménykedhetett a Red Bull, hogy akár a teljes első sort kisajátíthatják, hiszen a két másik gyakorláson ők zártak az élen. Az időmérőn sem tűnt rossznak a helyzet, azonban a balszerencse a végére tartogatta magát. Yuki Tsunoda annyira rossz helyen volt, hogy azzal mindkét Red Bull-pilótát ki is ütötte a pole-pozícióért zajló versenyből.

A helyi hős, Sergio Perez, akinek életében ez nagy pillanat lehetett volna, nem is tudta leplezni csalódottságát a történtek után. Nem büszke arra, amit a kvalifikáción produkáltak. „Mint csapat alulteljesítettünk. Az autó nem is volt ugyanolyan jó, visszafelé léptünk a beállításokkal” – nyilatkozta a végül a negyedik helyet elcsípő mexikói. Még az sem vigasztalja, hogy csapattársától ezúttal csak egyetlen tizeddel maradt el. „Nem vagyok elégedett vele, mert még jobb is lehetett volna, még közelebb lehettem volna, ha Yuki nincs útban” – sajnálkozott.



Azt az utolsó körös történetet ő maga sem tudja hova tenni, csak abban biztos, milyen veszteséggel járt. „Én sem értem, meg kell néznünk, mi történt. Idegesítő, mert nem kellett volna ott lennie. Kár érte, mert a harmadik hely meglehetett volna, de aztán nagy tempónál megkaptam őt magam elé. Ha ilyenkor leszorítóerőt veszítesz, lőttek az egésznek. Egyértelműen a harmadik helyet buktuk, vagy talán többet is, mert jó körön voltam.”

Ahogy Perez elmondta, az autón változtattak a harmadik szabadedzés után, többek között a hátsó szárnyat is szerelni kellett, amivel már pénteken is gondja volt, miután falnak csapta. Ez kicsit aggasztja, de úgy véli, nemcsak a technikai gondok okozták a különbséget, a Mercedes is feltekerte a motort. A versenyen talán jobb lehet a folytatás, legalábbis hazai közönsége előtt ebben bízik. „A Mercedes nagyon erős volt ma. Nem tudom, mit csináltak. Hosszú verseny áll előttünk, bármi megtörténhet, és én mindent bele fogok adni. Ha jó rajtot fogunk, akkor előreléphetünk néhány helyet” – tekintett előre a mexikói, akit még negyedik helye ellenére is csak éltetett a tömeg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: