DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton: Ennyire gyors az autójuk

Bár Lewis Hamilton lehangoltnak tűnt a Mexikóvárosi Nagydíj leintése után, a második helyezett állítása szerint élvezte a versenyt, melyen Perez a célig nyomás alatt tartotta. Kiemelte: a Red Bull gyorsabb autóval rendelkezett ezen a hétvégén.

Hiába a Mercedes első sora, Lewis Hamilton győzelmi esélyei megpecsételődtek, mikor Max Verstappen őt és csapattársát is lerajtolta. A brit abroncsai nem működtek elég jól, ezért ahelyett, hogy az első helyezettet támadta volna, a második pozíciót kellett védenie Sergio Perezzel szemben. A hajrában néhány ponton a mexikói egészen közel került hozzá, de végül Hamilton megvédte a második helyet.



„Mindent megpróbáltam… Nem igazán volt meg a tempóm” – rádiózta a leintés után Hamilton. A brit láthatóan lehangoltnak tűnt, de első interjújában már pozitívumokat is kiemelt.

„Először is, gratulálok Maxnak. Ezen a hétvégén gyorsabb autóval rendelkeztek, nem tudtunk mit kezdeni ellenük. Én mindent beleadtam, a végén pedig remek csatát vívtam Sergióval. Végül legalább sikerült megtartanom a második helyet” – nyilatkozta a dobogós ceremónia előtt Hamilton.

„Nyomás volt rajtam, de ez mindig így van. A múltban épp elégszer megtapasztaltam már, ezért nem zavart meg. Az, hogy Sergio utolért és ilyen közel tudott maradni, megmutatta, mennyire gyors autóval rendelkeznek. Jó munkát végzett, folyamatosan nyomás alatt tartott, egyre közelebb került. Nagyon élveztem ezt a versenyt” – nyilatkozta az idén pedig már hetedszer második helyen végző Hamilton, akinek lemaradása 19 pontra nőtt a bajnokságban.

„Másodikként indultam és második helyen végeztem, de az ő tempójuk hihetetlen volt ma” – mondta el Hamilton kicsit később a Sky Sportsnak. „Nem tudtam mit kezdeni, amikor pedig Checo üldözi az embert, akkor tudjuk, hogy gyors lesz. Négy futam van még hátra, és hajtanunk kell tovább. Nem tudom, honnan jött a mai tempójuk. Nagyon erős autójuk van, ezért igyekeznem kell, hogy mindent kihozzak a sajátomból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: