DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vettel ellenzi a csapatutasítást, hagyná nyerni Perezt

A hétvége egyik fő témája, hogy adott esetben megfosztaná-e Sergio Perezt a Red Bull egy csapatutasítással saját közönsége előtt a győzelemtől, vagy sem. Vettel nem szólna bele.

Számos alkalommal láttunk már arra példát, hogy a Mercedes utasította Valtteri Bottast, hogy engedje el Lewis Hamiltont. Ebből a legemlékezetesebb eset Szocsiban történt, amikor egy teljesen biztos futamgyőzelemtől fosztották meg Toto Wolffék a finnt, hogy Lewis Hamilton nagyobb mértékben növelhesse előnyét az összetett pontversenyben.

A Red Bullnál is egyértelműen Max Verstappenre épül a gárda, Sergio Perez többször is segítette már a hollandot, bár futamgyőzelmet még sosem kellett átadnia. De mi történne akkor, ha a mexikói pilótának a Mexikói Nagydíjon adódna lehetősége nyerni, de a csapat a világbajnoki versengés miatt beleszólna ebbe és át kellene adnia helyét Verstappennek?

Vettel nem venné el a győzelmet Pereztől, hogy úgy alakulna a verseny


„Egyáltalán nem rajongok a csapatutasításokért. Két különböző típusú csapatutasítást különböztethetünk meg. Az egyik az magától értetődően hasznos, amikor az istálló két pilótája két különböző stratégián van és feleslegesen ne tartsák fel egymást, ez tiszta sor. A másik jóval rosszabb ennél, akkor az egyik versenyzőnek azért kell félreállnia, hogy a másik több pontot gyűjthessen” – mondta el Sebastian Vettel egy sajtótájékoztatón, amin a Formula.hu munkatársa is részt vett.

„Jelen esetben könnyen magyarázható egy ilyen szituáció, de szerintem senki sem szereti igazán az ilyen felsőbb parancsokat, én magam sem, jó lenne, ha ilyenek egyáltalán nem is lennének. Ha úgy alakul, hogy Checo (Perez) elöl halad, hagyni kellene, hogy ott is fusson be” – tette hozzá a rutinos német pilóta, aki egyébként 2013-ban Malajziában elég látványosan megszegett egy csapatutasítást az emlékezetes „Multi 21”-balhénál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: