DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappen: Ha az autó jó, akkor nyerek!

Öt futammal a vége előtt, a világbajnoki tabella élén ülve Max Verstappen ugyanolyan nyugodt, mint az év elején, amikor még tét nélküli volt minden. Nem hagyja, hogy bármi kizökkentse.

Egyre közeledik a szezon vége, az utolsó öt futammal a hajrára fordultunk, amikor már minden verseny sorsdöntő lehet. Max Verstappen jelenleg tizenkét pontos előnnyel vezeti az összetettet, és Mexikóval egy olyan pálya következik, ahol eddig jól muzsikált ő és a Red Bull is.

A hollandon sem elbizakodottság, sem aggodalom nem érződik továbbra sem. Ugyan már nincs sok hátra, még mindig számos tényező beleszólhat a vb-harcba. Ilyenek például az új helyszínek, Katar és Szaúd-Arábia. A vb-éllovas szerint egyáltalán nincs szükség más hozzáállásra az ismeretlen terepen. „Mindig a lehető legjobban próbálunk teljesíteni, az ismert és ismeretlen helyeken egyaránt. Minden egyes hétvégén a lehető legtöbb pontot szeretném szerezni” – kezdte a Mexikói Nagydíj csütörtöki médianapján, melyen a Formula.hu is részt vett.

De nem csak a két új pálya jelenthet kihívást, fenyegető veszélyként még mindig ott van a koronavírus is, ami akár több futamrészvételtől is megfoszthatja a pilótákat. Amikor felhozták ezt a forgatókönyvet neki, Verstappen megrökönyödve fogadta az aggódást. „Ha elcsúszok a fürdőszobában és kitöröm a nyakam, akkor ugyanez a helyzet, nem igaz? Vagy ha Monaco utcáin sétálva elesek és eltöröm a lábam. Őszintén szólva nem igazán foglalkozom ezekkel a dolgokkal. Úgy élem az életemet, ahogy eddig, az elmúlt két évben, mióta elkezdődött a járvány” – magyarázta.



Nyugalma minden téren érződik, az sem zavarja, hogy életében először küzd a világbajnoki címért. Mint rámutatott, valótlanság az, hogy ez az első, hogy ilyen szituációba került, hiszen bajnoki címért máskor is csatázott már, és az sem járt kevesebb stresszel. Szerinte végtelenül egyszerű a képlet. „Szeretem, amit csinálok, ez leveszi a nyomást. Nem először harcolok a bajnoki címért. Az F1-ben igen, de életem során nem. Nincs különbség, mert nyerned kell, és ez az, amit a múltban is tettem. Itt ugyanerre törekszem. Ha az autó képes nyerni, akkor nyerni fogok, ha nem, akkor nem. A hozzáállásom változatlan, kemény vagyok, akár csak Lewis és mindenki más. A lényeg, hogy tisztán játsszunk.”

A múlt nagy párharcaival való összevetés pedig végképp hidegen hagyja. „Nem agyalok a korábbi, történelmi csatákon. Csak arra fókuszálok, amit nekem kell tennem a pályán, a legjobbamat nyújtani. Végtére is, így lehet bajnokságot nyerni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: