DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: Gondoljunk a gyerekekre, akik néznek minket

A verseny hevében a rádiós káromkodások és kisípolások az F1-es közvetítés szerves részévé váltak. Lewis Hamilton tudatosan lakatot tesz a szájára: tekintettel kell lenni a tévé előtt ülő gyerekekre.

A hétszeres világbajnoktól eltérően a mezőny tagjainak többsége nem fékezi az indulatait, ha valami frusztrálja a verseny közben, és talán fokozottan igaz ez a fiatal generációra. Max Verstappen az USA Nagydíj szabadedzésén épp Hamiltonra akadt ki, mikor az ellenfél az elvárhatónál keményebben előzte őt a pályán: „hülye idiótának” nevezte a Mercedes-sztárt és középső ujját is bemutatta.

„Én úgy vélem, minden középpontjában a tiszteletnek kellene állnia. Amikor hallom, mi minden hagyja el a versenyzők száját, a gyerekekre gondolok, akik néznek minket” – mondta Hamilton a Formula.hu részvételével zajló hivatalos sajtótájékoztatón. „Gyerekek követik az F1-et, inspirációként és útmutatásként tekintenek ránk. Sok minden elhangzott, ami egyértelműen nem tesz jót ezeknek a fiatal gyerekeknek.”



„Ami engem illet, én igyekszem pozitív és nyugodt maradni, tisztelettudó lenni a versenyzőkkel szemben, akikkel harcolunk. Ha fel is merül egy jelző a fejemben, amit az illetőre használnék, nem mondom ki. De ez nekem könnyen megy, félvállról veszem és továbblépek” – beszélt arról Hamilton, hogy ő visszafogja indulatait a csapatrádióban.

Hamilton a sajtótájékoztatón elmondta, a tiszteletet a világbajnoki harcban is szem előtt fogja tartani: a helyes módon akarja megnyerni a vb-címet, nem opció számára, hogy esetlegesen ütközés döntsön a legvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: