DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Wolff: Verstappen vb-címére nagyobb az esély

A Mercedes csapatfőnöke elismerte, jelen állás szerint esélyesebb, hogy Max Verstappen lesz a 2021-es szezon világbajnoka. De felhívta a figyelmet, hogy egy ilyen csekély különbség mit sem jelent.

Max Verstappen öt versennyel a vége előtt tizenkét pontos előnyben van a világbajnoki tabella élén Lewis Hamiltonnal szemben, s a hétvégi mexikói futam is inkább a Red Bullnak kedvez papíron, így egyre nehezebbé válik Hamilton és a Mercedes helyzete.

A csapatfőnök Toto Wolff is úgy véli, egy hiba a részükről végzetes lehet, hiszen a holland már így is esélyesebb a végső győzelemre meglátása szerint, mint az ő hétszeres világbajnok pilótájuk. A német RTL-nek nyilatkozott ezt illetően a Mercedes csapatvezetője.



Tizenkét ponttal le vagyunk maradva, és nem mondhatnám, hogy a következő két pálya nekünk kedvezne” – utalt Wolff a Mexikóváros, majd a Brazil Nagydíjra. „Csak ezeket követően jönnek azok a pályák, amik nekünk fekszenek.”

„Azt mondanám, hogy jelenleg a matematikai valószínűsége annak, hogy mi nyerjük meg az egyéni világbajnoki címet, 45%, szemben Verstappen 55%-ával. Persze egy ilyen - pusztán matematikai alapú – számolgatás semmit sem jelent a motorsportban, mert egy verseny alatt megváltozhat minden.”

„Nem könnyű tizenkét pontot ledolgozni, és azt sem engedhetjük meg magunknak, hogy kiessünk, mert ha ez mégis megtörténik, akkor az a bajnokság idő előtti eldőléséhez vezethet. Max akár 37 pontos előnybe is kerülhet, de ha ő esik ki egyszer, nekünk akkor is csak néhány pontos fórunk lesz. Rendkívül fontos lesz a koncentráció, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük a következő három versenyen. Az a célunk, hogy az utolsó versenyen még legyen esélyünk a vb-címre!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: