DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Raikkönen tervek nélkül, de várja az év végét

Egyre közeledik Kimi Raikkönen (ezúttal talán végleges) búcsúja az F1-től, de ő, természetéhez híven nem csinál ebből nagy ügyet. Az év végét viszont egyre jobban várja.

Már két hónapja is annak, hogy a Jégember bejelentette, másodjára, és minden bizonnyal utoljára a szezon végén elköszön a Formula-1-től. A 42 éves veteránnal kapcsolatban a hír után felröppentek olyan pletykák, hogy csapata, az Alfa Romeo talán mégsem hagyná menni, és tanácsadói szerepkörben alkalmazná.

Raikkönen a jövőjét nem tudta tisztázni, amikor a Mexikói Nagydíj csütörtöki médianapján – melyen a Formula.hu is jelen volt– újfent felmerült ez a téma; csak abban biztos, hogy ötlete sincs, pontosan mihez kezd. Azonban némileg izgatottan néz élete új fejezete elé. „Ahogy már mondtam, várom az év végét, hogy visszatérhessek a hétköznapi életemhez, a családommal lehessek. Nagyjából ennyi. A jövő éven, vagy az az utánin még nem gondolkoztam. Várom, hogy mások legyenek a napjaim” – nyilatkozta megszokott stílusában.



Arról ugyan nem ejtett szót, hogy mi lenne a válasza egy esetleges ajánlatra az Alfa Romeótól, de rámutatott, hogy előbb talán magára az ajánlatra lenne szükség – ő ugyanis azt legfeljebb csak a médiából hallotta. „Nem hallottam felőlük, szóval nem tudom. Ahogy mondtam, nincs semmi tervem, sem az, sem más. Nem igazán beszéltem velük erről.”

Abu Dhabiban, december közepén véget ér tehát a hosszú karrier, de a világbajnok a búcsúversenyt is lazán venné. Azon a kérdésem, hogy mit fog majd csinálni a futam után, meg is hökkent. „Vakációzni megyek, az biztos. De semmi különleges. A családom persze ott lesz velem, de nem lesz más semmiben. Azt az életet várom, ami utána következik” – kommentálta a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: