DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Raikkönen: Nem kell pótolnom az adrenalint

A visszavonulás előtt álló Jégember szerint nem okoz majd nehézséget számára, hogy helyettesítse az F1-es versenyzés jelentette izgalmakat – főként azért, mert számára az eleve átlagosnak számít…

Már csak hat futam választja el attól Kimi Raikkönent, hogy bő két évtized után végleg búcsút intsen a Formula-1-nek aktív versenyzőként. Ha mindegyik hátralévő idei versenyen elindul a finn, 349 nagydíjnál áll meg a számlálója, ami természetesen már most is rekordnak számít. Ha viszont azt hinnénk, hogy a 2007-es világbajnok számára nehézséget jelent majd, hogy pótolja az F1 jelentette adrenalinlöketet az életében, akkor bizony tévedünk:

raikkonen-2021-alfa-dppi



„Nem hiszem, hogy pótolnom kellene” – idézi az Alfa Romeo pilótáját a Formula1.com. „Egy elég átlagos dolog, amit mi csinálunk, legalábbis számomra. Hosszú-hosszú évek óta ezt csinálom, szóval nem igazán más ez, mint vezetni egy autót. Természetesen néhány csata közben vagy ha rossz helyen mész le a pályáról, akkor érzed a sebességet, de azt gondolom, sok más dolog van azok között, amit csinálok, ami több szempontból sokkal félelmetesebb.”

Arra a kérdésre, hogy mik ezek a dolgok, így felelt a 42. életévét néhány napja betöltő versenyző: „Nyilván a gyerekekkel az otthonlét is olykor elég izgalmas lehet, sosem tudhatjuk!” – viccelődött Raikkönen. „Igyekszem motokrosszozni, amikor tudok, és ott gyakrabban lehet félni, mint itt. Az F1 egy teljesen átlagos dolog számunkra. Hogy izgalmas-e? Mi izgalmas? Elég szokványos dolog számunkra vezetni… Nyilván egy hosszabb kihagyás után visszatérve gyorsnak érződik, de aztán újra átlagossá válik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: