DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Norris: Megdolgoztatnám Maxot a pénzéért

A hamarosan 22. életévét betöltő Lando Norris úgy éri, fel tudná venni a versenyt Max Verstappennel szemben, ha hasonló képességű autókban ülnének. Mindazonáltal nagyra becsüli a hollandot.

Miközben a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen szinte élet-halál harcot vív Lewis Hamiltonnal szemben, a többi tehetségnek legfeljebb az marad, hogy egy-egy lehetőséget kihasználva felállhasson a dobogóra, esetleg egy győzelem az ölébe pottyanjon.

Így van ezzel Lando Norris is, aki idén már négyszer is aktív részese volt a pódiumceremóniának, ráadásul Oroszországban a győzelemre is esélye nyílt, azonban azt elszalasztotta. Mindezek mellett úgy gondolja, hogy megdolgoztatná Max Verstappent a pénzéért, ha lehetősége lenne rá.



„Szerintem 100%, hogy kihívás elé állítanám Maxot. Mindig különböző szituációk alakulnak ki, ahol a tapasztalat általában kifizetődik és talán ti is azt gondolnátok, hogy ő ezt jobban csinálná, mint én, de magam is azt érzem, hogy ő a legjobb versenyzők egyike, akit a Formula-1 látott. Szerintem ezt bizonyítja azóta, hogy 16 vagy 17 éves kora óta a mezőny tagja, de szerintem mellettem meg kellene dolgoznia a pénzéért” – mondta Norris, aki ezt követően beszélt a Formula 1 Newsnak arról is, miért megy ilyen jól idén a McLarennek.

„Rengeteget dolgoztunk már a télen is és azt követően is. Én is sok energiát öltem bele abba, hogy ilyen eredményeket érhessünk el idén. Az első két szezonban elnézőbbek bárkivel a rajongók, de a harmadik év az, amikor már nem nagyon tolerálják, ha hibázunk.”

„Sokan nem tudták, mennyire jó pilóta is Carlos, de idén Daniel érkezésével bizonyítottam ezt is, hiszen az emberek inkább azt nézték, hogy én mire leszek képes vele szemben, nem pedig fordítva. Leclerc-t mindenki az egyik legjobbnak tartja a rajtrácson, és most láthatják, Carlos mennyire jól teljesít mellette, de számomra is jó, hogy már tudom, hogyan értékeljem magam a többiekkel szemben.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: