DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Domenicalit meglepte, hogy nem Hamilton a legnépszerűbb

Verstappen és Norris is megelőzte a közvéleménykutatásban a hétszeres bajnokot, ezzel egyidejűleg pedig a válaszadók átlagéletkora négy évvel csökkent – ezekről beszélt az F1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

Az F1 és a Nielsen felmérése szerint a sportág legnépszerűbb versenyzője Max Verstappen – a válaszolók közt 14,4 % szavazott a hollandra, ráadásul Lando Norris végzett a második helyen, a maga 12,5 %-ával Lewis Hamilton (a legutóbbi hasonló, 2017-es közvéleménykutatás nyertese) csak a harmadik lett. Hazájában, az Egyesült Királyságban ezúttal is Hamilton lett a legnépszerűbb, kicsivel Norris előtt.

„Igent kell mondanom, bizonyos tekintetben meglepődtem rajta” – vallotta be Stefano Domenicali, mikor arról kérdezték, váratlan volt-e a végeredmény. A Motorsport.com-nak elmondta: „Másrészről, ha belegondolunk a válaszadók demográfiai jellemzőibe, szerintem érthető, miért van Landónak olyan nagy rajongótábora. Ahhoz lehet köze, hogy újszerűen, szorosabban teremt kapcsolatot az őt követőkkel, legalábbis ez a személyes meglátásom.”



„Nem akarok a kelleténél messzemenőbb következtetéseket levonni, de biztos, hogy annak a jele, amiről már korábban beszéltem: versenyzőinkkel a jövőt tekintve nincs problémánk. Egy hihetetlen csapatunk áll össze fiatal, nagyon tehetséges és nagyon jó versenyzőkből, akik értéket képviselnek a Formula-1 számára” – mondta Domenicali.

A fiatal generáció népszerűségével összhangban van a rajongótábor megfiatalodása is: a 167 ezer válaszadó átlagéletkora 32 év volt, míg a korábbi felmérésben 36 év. „A Drive to Survive-nak biztosan nagy hatása volt, főleg azokra, akik korábban nem voltak a Formula-1 lelkes rajongói. A sport különböző narratíváit ismerhették meg. A pozitív hatás megkérdőjelezhetetlen” – tért ki a Netflix-sorozat szerepére Domenicali.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: