DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tsunoda: Az én dolgom volt a pontszerzés

Pierre Gasly kiesése után Yuki Tsunoda maradt az egyetlen állva maradt AlphaTauri, és ő mindent ki is hozott a futamából. Még egy Mercedest is maga mögött tartott, ismét.

Felemás versenyhétvégén van túl az AlphaTauri; Pierre Gasly már a rajt előtt szenzorproblémával küzdött, aztán a törött hátsó felfüggesztés miatt hamar ki is állt a futamból, a másik autóban Yuki Tsunoda azonban megtett minden tőle telhetőt.

Jutalma egy kilencedik hely és két pont lett, ami kifejezetten boldoggá tette. „Örülök neki, különösen, mert a csapattársam sajnálatos módon kiesett. Ezután az én felelősségem volt, hogy pontot szerezzek. Gondolni kell a konstruktőri bajnokságra is, még a legkisebb pontok is sokat számíthatnak a végén. Elégedett vagyok azzal, amit ma mutattam” – nyilatkozta a futam után a japán újonc.



Nem volt persze egyszerű versenye, kezdetben azért, mert nem tudta követni az előtte haladókat, aztán az autóval is megküzdött. „Egyáltalán nem volt egyszerű, eléggé szenvedtem az autó hátuljával, alulkormányzottsággal küzdöttem” – magyarázta. Az a probléma, ami csapattársánál előjött, őt azonban nem érintette, állítása szerint a csapat nem is szólt róla neki, hogy milyen hibával nézett szembe Gasly.

Később a fiatal pilóta a törökországihoz kísértetiesen hasonló szituációba keveredett, amikor megint megkapott maga mögé egy Mercedest, ezúttal Valtteri Bottas személyében. Tsunoda már mondhatni tapasztalt az Ezüst Nyilakkal való csatában, a finn nem is tudott, csak húsz kör elteltével átvergődni rajta. Akárcsak két héttel ezelőtt, a japánt most sem hatotta meg, ki van mögötte. Csak tette a dolgát. „Csak nem akarom hagyni, hogy könnyen megelőzzenek” – kommentálta az újabb „feltartást” a pilóta, aki egyértelműen úgy érzi, mostanra fejlődött, különösen a mérnökeivel való kommunikációban, és ez is állt a mai sikere hátterében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: