DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rejtély, hogyan tört el Gasly felfüggesztése

Az USA Nagydíj első kiesője volt az AlphaTauri pilótája. Nem lenne meglepő, ha a törött felfüggesztés a bukkanós pálya eredménye lenne, de Gasly kicsit kételkedik ebben.

Szombaton még egész tűrhetően zárta a napot az AlphaTauri, hiszen mindkét pilótájuk a legjobb tízben végzett, Valtteri Bottas büntetése révén pedig Pierre Gasly ráadásul előrébb is léphetett egy helyet. A rajtpozíciót azonban nem sikerült kihasználni; a francia autóját már a start előtt javában szerelte a csapat, és végül a versenytáv feléig sem jutott.

A kezdeti és a végül kieséshez vezető probléma nem ugyanaz volt, de egyik se könnyítette meg az életüket. Gasly sajnálkozott is, hogy ilyen balszerencsés napot zárt. „Már a verseny kezdete is elég eseménydús volt számunkra, hiszen a rajtrácson gondunk akadt az egyik szenzorral. A csapat megjavította, de a rajt után a felfüggesztéssel is probléma adódott. Körről körre csak rosszabb lett, és a végén sajnos ki kellett szállnunk a versenyből” – foglalta össze rövidre sikerült vasárnapját az AlphaTauri franciája.



Már akkor felmerült a kérdés, nem a bukkanókkal tarkított pálya áldozatává vált-e az autó, de Gasly szerint ez elhamarkodott következtetés lenne, tekintve, hogy csak náluk merült fel ez. „Jelenleg nem tudom, hogy a bukkanók miatt van-e, vagy valami más a probléma. Nyilván az összes többi autó rendben van, szóval jobban bele kell ásnunk magunkat, hogy rájöjjünk, mi romlott el” – mutatott rá.

Talán jó futamuk lehetett volna enélkül, hiszen csapattársa, Yuki Tsunoda szépen teljesített, megnehezítve Bottas dolgát és pontokat szerezve. Gasly szerint volt némi esélyük, de akikkel igazán szerették volna, a McLarennel és a Ferrarival nem tudták volna felvenni a harcot a gumik miatt, amikkel szintén meggyűlt a bajuk. „Elég rossz volt, a rajt után nem igazán tudtam követni őket, de összességében a tempónk sem volt meg a McLarenhez és a Ferrarihoz. A 9-10. helyhez azonban elég volt. Kár, hogy így alakult, remélhetőleg a következő versenyen visszatérhetünk. Fontos lesz majd, hogy harcban maradjunk az Alpine-nal” – mondta a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: