DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas: Se egy biztonsági autó, se semmi

Előrébb szeretett volna kerülni Valtteri Bottas, mint ahol végül leintették, de balszerencsés volt. Csakúgy, mint a motorokkal egész évben. Mexikóban már visszavágna.

Szívesen megismételte volna monzai teljesítményét Valtteri Bottas, aki az akkori motorcseréje után a mezőny végéről egészen a dobogóig kapaszkodott fel. Most jobb helyzetből indított, hiszen „csak” öt hellyel sorolták hátrébb, de nem sikerült olyan csodaszámba menő felzárkózást bemutatnia, mint Olaszországban.

Nem érte ez a végkifejlet teljesen váratlanul, de azért egy-két akadályra nem számított. Végül a hatodik hellyel kellett megelégednie. „Nehéz volt, ahogy vártam. Ami még inkább bonyolította, hogy az első etapban az AlphaTaurik mögött voltam és nem tudtam túljutni rajtuk. Nyilván ott elég sok időt vesztettem. Sajnos sem biztonsági autó, sem más nem segített. Előreléptem kicsit, de csak elég lassan” – kommentálta a futamát a Mercedes finnje.



Nagyon szeretné, ha idén ez lett volna az utolsó ilyen hátrasorolása, ebből a szempontból is ő a pechesebb idén. Szerinte egy ilyen bajnokságban, mint a mostani, ez egyszerűen túl sokba kerül. „Nagyon remélem, hogy ennyi volt. Ahogy tegnap is mondtam, mindkét motor jól működik. Drukkoljunk, hogy kihúzzam velük a végéig, büntetés nélkül. A helyzet ugyanis az, hogy egy ilyen szoros bajnoki csatában öt helynyi veszteség veszélyezteti a versenyedet.” Ő egyébiránt nem sejt taktikázást a motorcserék mögött. „Egyszerűen a szerencse nem az én oldalamon áll e tekintetben” – vélekedett a kérdésről.

Ma nem csak ő maradt alul, Lewis Hamilton is vereséget szenvedett Max Verstappentől, és a soron következő futam sem kecsegtet túl sok jóval számukra. Bottas ettől függetlenül visszatámadna. „Kétség sem fér hozzá, hogy a Red Bullnak az jó pályája lesz, nagyobb tengerszint feletti magasságban az erőforrásuk is jól működik. Nem számítunk könnyű hétvégére, de megpróbálunk több pontot szerezni, mint ők” – tűzte ki a célokat Bottas két hét múlvára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: