DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz nem érti, miért a lágyakon kellett továbbjutnia

Carlos Sainz lesz az egyetlen versenyző a top tízből, aki a vasárnapi futamot a lágy abroncsokon kezdi majd. Nem érti a Ferrari döntését, s szerinte csak egy kiváló rajt mentheti meg versenyét.

Erősen szerepeltek a Ferrarik a szombati időmérő edzésen, melyen a negyedik és ötödik rajtkockát szerezték meg – miután Valtteri Bottas autójában ismét motort cseréltek. Carlos Sainz azonban mégsem elégedett, mert szerinte csapata rossz stratégiát választott a Q2-ben.

„Már a Q1 első percétől pazarnak éreztem az autót, és sikerült is futnom egy jó kört, amivel simán továbbmentünk a második szakaszba” – kezdte Sainz a Sky Italiának. A Q2-ből aztán ő volt az egyetlen pilóta, aki a lágy keverékeken jutott tovább, ami miatt hátrányban lehet a versenyen a többiekkel szemben.



„A Q2-t át kell beszélnünk, mivel mi leszünk az egyetlenek a rajtrácson a lágy gumikon. Második nekifutásra a pálya rosszabb lett, és nem tudtam javítani az időmön a közepes keverékekkel, pedig minden előrejelzésünk azt mutatta, hogy azon az abroncson lesz érdemes rajtolni.”

„Charles-nak jó kört kellett futnia, hogy előttem végezzen, mert az enyém is nagyon ott volt, de így sajnos nem lehet több a célom, minthogy a McLarenek előtt zárjam a futamot. Számomra rendkívül fontos lesz egy jó rajt, hogy a lágyakon előrébb kerülhessek, aztán meglátjuk, mire mennek a McLarenek. Ha nagy nyomás alá tudnak helyezni, megvan az a fegyverünk, hogy két autóval is ott vagyunk előttük.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: