DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már elege van Verstappennek az ütközéses célzásokból

A két ellenfelet arról faggatták, lehet-e baj a rajtot követően. Verstappennek nem tetszik, hogy állandóan megkapják ezt a kérdést – Hamilton tömör választ adott, reméli, átjutnak az 1-es kanyaron.

A világbajnoki harc két riválisa, Max Verstappen és Lewis Hamilton az USA Nagydíjon is egymás mellől rajtolnak az első sorból. A felállás hordoz magában kockázatot: a páros a Brit Nagydíjon az első körben összeütközött, Imolában egymáshoz értek a rajtot követően és Spanyolországban sem múlt sokon a kontakt. A pontverseny éllovasa, Verstappen nem örült, amikor egy kérdés ismét azt firtatta, lehet-e a baj a start után.

A kérdésnek aktualitást adott, hogy a páros már viaskodott egyet a második szabadedzésen, melyen Hamilton olyan harciasan előzte a Red Bullt, mintha futamon lennének: akkor Verstappen idiótának nevezte vetélytársát, és kézjellel is hangot adott dühének.



„Úgy fogunk vezetni, ahogy mindig igyekszünk, profikként” – mondta a holland az időmérőt követő sajtótájékoztatón, majd epésen megjegyezte: „Nem értem, miért mindig mi kapjuk ezt meg. Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik összeértünk. Ebben a sportban megtörténnek az ilyen dolgok, sajnos. Most újra az első sorban vagyunk, és mindenki nagyszerű versenyre számít. Erre számítunk mi, versenyzők is, egyszerűen jó futamot szeretnénk.”

A sajtótájékoztatón társaságában levő Lewis Hamilton röviden válaszolt ugyanerre a kérdésre: „Remélem, átjutunk az 1-es kanyaron, és azután jó futamunk lesz. Nem gondolom, hogy az 1-es kanyarban fognak eldőlni a dolgok. Mindent bele fogunk adni, ahogy várni lehet tőlünk, nem lesz más, mint a szezon bármelyik részében” – mondta a hétszeres világbajnok.

A statisztika szerint Austinban a második rajtkocka kedvezőbb lehet, mint az első: a RaceFans.net hivatkozik rá, hogy az elmúlt öt USA Nagydíjból háromszor a második helyről induló versenyző vezetett az első kör végén. Az eszerint most jó ómennel rendelkező Hamilton kétszer is pórul járt: 2015-ben viszont ő tessékelte ki az 1-es kanyarban a rajtelső Nico Rosberget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: