DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A tempóhiány miatt kapott új motort Alonso

A kétszeres világbajnoknak eddig felejthető az austini hétvége, a pénteki szenvedés után új motort kap, ami a rajtrács végére száműzi őt. Az Alpine sem érti, mi történik velük.

Az Alpine egyébként is sokkal jobban küszködik az USA Nagydíj hétvégéjén, mint az eddigi versenyeken, de Fernando Alonso különösen balszerencsés. Az első szabadedzést egy műszaki hibával nyitotta, a második végén a falba csúszott, aztán szombaton motort is cseréltek az autójában, amivel el is dőlt, hogy vasárnap a rajtrács vége az övé.

Tét nélküli volt tehát az időmérő, célok azonban így is voltak, Alonso nagyon szeretett volna a két legfőbb rivális, a szintén büntetést begyűjtő Sebastian Vettel és George Russell előtt végezni. Közben viszont vigyáznia kellett, hogy ne lője lábon magát a taktikával, így nem volt egyszerű kvalifikációja.



„Látnunk kellett, hogy meg tudjuk-e valahogy előzni George-ot és Vettelt, anélkül, hogy túl sokat fektetünk bele. Nyilván nem szeretnél túl gyors kört futni, hogy aztán véletlenül a Q3-ban köss ki, és a használt gumikon rajtolj. Trükkös időmérő volt ez mindenkinek, nekünk is” – nyilatkozta a spanyol a nap végén.

Hogy hova tűnt a jó formájuk, azt egyelőre csak találgatja a csapat, a motorcsere mindenesetre erre a problémára volt egy megoldási kísérlet. Alonso megnyugtatott mindenkit, nem a meghibásodás miatt kellett az új erőforrás. „Ezen a hétvégén nincs meg a tempónk, egyik szabadedzésen sem voltunk versenyképesek. Meg kell értenünk, miért van ez. A motort is ezért cseréltük. A megbízhatóság még mindig jó, nincs semmi gondunk. Meglátjuk, sikerül-e néhány pontot szerezni az utolsó helyről” – bizakodott a kétszeres világbajnok, aki szerint a hétvége után is lesz munkájuk bőven, hogy kielemezzék ezt a felejthető teljesítményt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: