DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel nem tudja, honnan indul

Az Aston Martin pilótája elégedett az időmérőjével, és hasonlóan jó folytatásban reménykedik a rajtbüntetése ellenére. Jóslatokba azonban nem bocsátkozik, pláne, hogy fogalma sincs, honnan támad.

Sebastian Vettel azon versenyzők közé tartozott, akiknek igazából nem osztott, nem szorzott az USA Nagydíj időmérője, hiszen úgysem abból a pozícióból kezdheti majd meg a versenyt, ahova kvalifikált. A német motorcseréjét még a hétvége legelején jelentették be, így őt sem zavarja már túlságosan.

Vettel a 12. leggyorsabb időt futotta, amivel abszolút ki is békül. Nem azt nézi elsősorban, hogy hányadik lett, hanem hogy kiket utasított ezzel maga mögé. „Megpróbáltuk, és megtettük, amit kellett. A Renault [Alpine] és a Williams előtt vagyunk. Azt hiszem, a 17. helyről indulunk, tehát nem az utolsóról, ami jó hír. Megpróbálunk feljebb kapaszkodni” – mondta a szombati program végén a német, aki szerint azért volt több is az autóban, csak nem látták értelmét túlhajtani. „Nagyon jó volt, egy olyan nap, amikor a legjobb tízben lehettünk volna. Nyilvánvalóan nem akartunk. Csak biztosra szerettünk volna menni, hogy azok előtt végzünk, akik előtt kell.”



Hogy mit hozhat a futam, azzal kapcsolatban bizonytalan, még a taktika sem teljesen tiszta. „A gumik fogják diktálni a stratégiát. Nem tudom, meglátjuk, tudunk-e más taktikán lenni, mint a top10. Azt hiszem, mindannyian a közepeseken jutottak tovább. Szerintem forró és nehéz verseny lesz holnap, de hiszem, hogy van esélyünk” – magyarázta Vettel, aki a pontokat vette célba.

Hogy honnan, azt azonban nem tudja, ugyanis ő is belekavarodott a számokba, miután nem csak őt büntetik. „Azt hiszem, a tizenhetedik…hatodik…nyolcadik… Nem tudom! Russellt és Alonsót kellett legyőznünk, ez pedig sikerült” – terelte ismét a lényegre a szót mosolyogva a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: