DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Motorgond, fal – küzdelmes péntekje volt Alonsónak

Az ág is húzta a spanyol pilótát az USA Nagydíj péntekjén, hiszen mind az első, mind a második szabadedzésen problémái akadtak. Gondokkal kezdte, gondokkal zárta a napot.

Mivel a COTA legutóbb 2019-ben látta vendégül a mezőnyt, mindenkinek fontos lett volna, hogy a lehető legtöbbet gyakoroljon és egy jó péntekkel hangoljon a hétvége további részére. Az idén visszatérő Fernando Alonsónak egyik sem igazán sikerült. Az első szabadedzésen már rosszul kezdett, hiszen miatta lendült a piros zászló, amikor technikai hiba miatt le kellett parkolnia a pályán az Alpine-t, majd a nap végén megpördült és a falba csúszott.

A kétszeres világbajnoknak a látottak alapján egyértelmű, hogy vannak még megoldandó feladataik, de talán nem állnak olyan rosszul. „Nem volt ez egy egyszerű nap, nem volt szuper sima péntek. Az első szabadedzésen volt egy problémánk, aztán a másodikon egy megforgás, szóval lesz munkánk bőven. Szerintem az autónk teljesítménye még nem mutatkozik meg teljesen, és szenvedünk az egyensúllyal. Meglátjuk, hogy alakul” – nyilatkozta a nap végén.



Úgy tűnik, megvan, mi okozta a műszaki gondot, az Alpine szerelői meg is tudták oldani hamar, hiszen a spanyol már az első gyakorláson visszatérhetett a pályára. „Azt hiszem, valami a vízrendszerrel lehetett, azért kellett megállnunk, elfogyott a hűtővíz. A srácok jó munkát végeztek, megjavították, és futhattam néhány kört az első edzésen. De ahogy mondtam, nem vagyunk elégedettek az egyensúllyal és a gumikkal. Sok munka áll még előttünk.”

A gumikra nemcsak ő panaszkodott, például Lewis Hamilton is megszenvedett velük. Alonso a brit kollégához hasonlóan azonban tagadta, hogy a texasi hőség lenne az oka mindennek. „Nem hiszem, hogy az akkora probléma. Igen, a gumik szenvednek, de mindenkinél ez a helyzet. Nem gondolom, hogy ennek [az időjárásnak] túlzott jelentősége lesz” – kommentálta a felvetést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: