DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Sajnos még van némi munkánk

Nem zárt rossz napot a Mercedesszel Lewis Hamilton, de az valóban nem a legjobb, hogy a Red Bull a második gyakorláson eléjük került. A címvédő a gumikkal is megszenvedett.

Mercedes-szempontból mindenképpen jól indult az austini hétvége, hiszen az első szabadedzést dominálták, majdnem egy másodpercet adva a harmadik helyezett Max Verstappennek, és Lewis Hamilton a helyi idő szerint délutáni gyakorláson is ott volt a top3-ban, sőt, még egy kis versenyzésre is kapható volt világbajnoki riválisával.

A brit nem a legelégedettebben szállt ki az autóból a nap végén, zavarja, hogy a Red Bull a második edzésre Sergio Perezzel eléjük került; a címvédőnek is jó esélye lett volna az első helyre, de a leggyorsabb körét, amivel az élre állt, törölték. Hamilton szerint még dolgos hétvége vár rájuk.

„Általánosságban jó napunk volt, de sajnos még van némi munkánk. Jó, persze nem sajnos, hiszen ez ilyen. Az első szabadedzés nagyon jó volt, de aztán elvégeztünk néhány módosítást, és nem igazán voltam boldog a második edzésen. A tempónk nem olyan rossz, de veszítettünk az első gyakorláshoz képest… vagy ők nyertek. Mint mindig, most is dolgoznunk kell ezen este” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok.



Mivel 2019-ben járt itt utoljára a mezőny, kicsit tartottak attól, mi fogadja majd őket; néhányan a bukkanókkal küzdöttek meg, mások, például Hamilton is, pedig a gumikkal. Különösen a hátsó abroncsok túlmelegedéséről számolt be a csapatnak. Texasban ugyan nem olyan időjárási körülmények várták a mezőnyt, mint a korábbi futamokon, de a brit nem ennek tulajdonítaná a problémákat. „Nem hiszem, hogy a hőmérséklet a gond. Egyszerűen a pálya felülete durvább, mint korábban. Megküzdöttem azzal, hogy megfelelő hőmérsékleten tartsam a gumikat, szinte lehetetlen volt. A gumikopás is nagyobb, mint korábban” – fogalmazott.

Emiatt ugyan fájhat a feje, de más miatt nem idegeskedik különösebben. Az például nem stresszeli, hogy csapattársa, Valtteri Bottas már a hatodik erőforrását kapja meg idén, megbízhatósági okokra hivatkozva. „Én épp most kaptam új motort, szóval… Egyszerre csak egy versenyre fókuszálok” – kommentálta a hírt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: