DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottast nem zavarja az Alfa-Andretti pletyka

Sőt, teljesen mindegy neki, ki a csapat tulajdonosa, amíg a teljesítményt tudja hozni. A finnt már jövő évi csapatáról is egyre többször faggatják, de ő nem idegeskedik túlságosan.

Az elmúlt hetekben felröppentek olyan pletykák, miszerint Michael Andretti az Alfa Romeo háza táján nézelődik, azzal a céllal, hogy a jövőben esetlegesen ő legyen a hinwili csapat tulajdonosa. Bár konkrétumokról még senki nem beszél, a szóbeszéd már így is elég ahhoz, hogy a csapat pilótáit a jövőről kérdezgessék.

Pontosabban egyelőre csak az egyiküket; bár Antonio Giovinazzi is megkapta a kérdést, a csütörtöki médianapon – melyen a Formula.hu is részt vett – mégiscsak a csapatnál már biztosan vezető Valtteri Bottas véleményére voltak inkább kíváncsiak.

Bottas hűvös finn módjára válaszolt a kérdésekre. Kezdésként leszögezte, az Alfa-szerződést egyáltalán nem befolyásolta a lehetséges tulajdonosváltás. „Nem tudtam ezekről a tárgyalások alatt. Őszintén szólva nem is tudok túl sok dolgot erről, hogy nagy-e az esély arra, hogy megtörténjen, vagy sem” – jelentette ki.



A Mercedestől való távozása után amúgy is igyekszik inkább a saját dolgára figyelni, hiszen egy középmezőnybeli alakulatnál jóval nagyobb kihívás vár rá, mint az élen. A komolyabb döntéseket meghagyja másoknak, akiknek ez a feladatuk. „Biztos vagyok benne, hogy a döntéshozók tudják, mi a legjobb a csapatnak hosszútávon. Nekem nincs túl sok beleszólásom abba, hogy kié a csapat és mekkora százalékban. Így megy ez, ez az üzleti oldala a Formula-1-nek. Amíg a kulcsemberek itt vannak, hiszem, hogy jó munkát tudok végezni, számomra ez a legfontosabb.”

Persze azért nem áll teljesen semlegesen az Andretti-kérdéshez, hiszen mégiscsak egy jelentős alakjáról van szó az autósportnak. „Miért is ne? Nyilván, versenyzőként jobb lenne előbb tudni a csapat jövőbeni terveiről. De miért ne?” – tette egyértelművé, hogy örömmel fogadna egy IndyCar-bajnok által vezetett istállót a száguldó cirkuszban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: