DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Stroll: Andretti érkezése nagyszerű lenne

Úgy tűnik, a modern kori Formula-1-ben a kisebb csapatok felvásárlása a leggyakoribb belépő. Az Aston Martin főnöke a Force Indiát kebelezte be néhány éve, most a Sauberre is ez várhat Andrettitől.

A Sauber istálló 1993 óta szerepel a sorozatban, bár többször is nevet váltott, 2006 és 2009 között például a BMW gyári gárdájaként versenyzett, az utóbbi években pedig az Alfa Romeo márkanév alatt. Egyre erősödnek azok a hírek, hogy Michael Andretti a nagyon közeli jövőben megvásárolja a csapatot és sajátjaként működteti már.

Az 1991-es IndyCar-bajnok versenyzőként nem alkotott nagyot a Formula-1-ben (a tengerentúlon annál inkább hosszú éveken át tényező volt), csapatfőnökként pedig kifejezetten sikeresnek mondható. Az USA-beli sorozat mellett a Formula-E-ben is évek óta indít autókat, most pedig, a híresztelések szerint elérkezettnek látja az időt, hogy az F1-be is megérkezzen.

A hétvégén Texasban vendégeskedik a száguldó cirkusz, de a szakértők egyelőre nem számítanak semmiféle bejelentésre. Ennek ellenére többen is elmondták már a véleményüket Michael Andretti egyre valószínűbb érkezéséről. Közéjük tartozik az Aston Martin tulajdonosa is.

Andretti már dolgozott együtt Alonsóval, jövőre viszont ellenfelek lehetnek


„Az Andretti óriási név az autósportban. Ismerem a családot és úgy vélem, rengeteget dobna a Formula-1-en, ha igaznak bizonyulnak a hírek és tényleg megérkeznek. Én sem tudok sokkal többet erről, csak annyit, amit a paddockban szinte mindenki hallott már az elmúlt versenyhétvégén. Valószínűleg valami tényleg zajlik a háttérben” – mondta el véleményét Lawrence Stroll a Racer című lap hasábjain.

„Ha mindenestől fel akar vásárolni valaki egy egész F1-es csapatot, az kizárólag hatalmas mennyiségű tőke bevonásával lehetséges. Igaz, az is tény, hogy mindenki szeretne profitot látni a végén a vállalkozásból, amibe belefogott. Hosszú távon ez a legfontosabb. Nyilván sokkal könnyebb dolog úgy nyerni, hogy egy gyártó sokkal többet költ fejlesztésekre, mint a riválisai. A költségvetési sapkával azonban ezeknek az időknek elvileg vége. Mi is számolgatunk, igyekszünk a felső plafon környékén levő összeggel működni évente” – tette hozzá Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: