DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly szerint jobb esélyt érdemelt

Az AlphaTauri franciája szerint el kell fogadnia, hogy a Red Bull Sergio Perezt választotta, de ő ettől még motivált marad, mert világbajnok akar lenni, ezért dolgozik minden egyes nap.

Továbbra is nehezen emészti meg azt Pierre Gasly, hogy az AlphaTaurinál eltöltött két parádés szezonja ellenére nem kapott ismét lehetőséget a Red Bullnál. A francia pilóta idén a mezőny szűk legfelső rétegéhez tartozik az egyéni teljesítmény tekintetében, a csapat mégis inkább Sergio Perezt tartotta meg Max Verstappen csapattársaként - úgy, hogy a mexikói produkciója finoman szólva sem ideális.

00121031_334



"Úgy gondolom, hogy nagyon magas szinten teljesítettem ebben a szezonban, jobban, mint 2018-ban, amikor lehetőséget kaptak. Jobban teljesítettem, több a tapasztalatom és ezek alapján jobb esélyt érdemeltem. De ez a döntés nem csökkenti a motivációmat, voltam már Sergio helyzetében. A célom az, hogy a Red Bullban üljek és nem meglepő, hogy olyan autót szeretnék, amivel győzelmekért és dobogókért harcolhatok" - idézi Gasly szavait a Formula-1.com.

"Mindig is ez lesz a célom, minden reggel ezért dolgozom, ezért fejlesztem magam, hogy jobb legyek és futamokat nyerhessek. Így döntöttek, örülök, hogy sikeres szezonjuk van, én továbbra is azon leszek, hogy meglegyen az esélyem, mert világbajnoki címért akarok harcolni" - tette hozzá a francia. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: