DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Szaúdiak miatt dobhatja szponzorát a Mercedes

Külföldi sajtóértesülések szerint véget érhet a legendás partnerség a Mercedes és a Petronas között. Talán nem meglepő módon egy szaúd-arábiai szponzor kedvéért szakíthatnak a felek év végén.

A Petronas egészen a Mercedes gyári csapatként történő 2010-es visszatérése óta szponzorálta az Ezüst nyilakat és látta el a csapatot csúcsminőségű kenőanyagokkal, azonban úgy fest, hogy 12 évnyi partnerséget követően a végéhez közeledik ez a házasság – számolt be róla a Racing News 365.

A csapat tulajdonának egyharmadával rendelkező INEOS vezetője, Sir Jim Ratcliffe még 2019-ben aláírt egy megállapodást az Aramcóval és a Totallal arról, hogy három gyárat létesítenek Szaúd-Arábiában. Ennek következményeként úgy tűnik, hogy egyre inkább teret hódítanak maguknak az arabok a sportban, akik nemcsak az F1 főszponzorává váltak az elmúlt időszakban, de már olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy átvennék az egész száguldó cirkuszt a Liberty Mediától.



Az INEOS egyik épülete már javában készül Szaúd-Arábiában, a hírek szerint 2025-ben adhatják át a két másik épülettel együtt, melyekben különféle alapanyagokat és üzemanyagokat állítanak majd elő. Az INEOS komoly befektetéseket kezdett meg Szaúd-Arábiában az elmúlt években, miután sikerült rátennie a kezét néhány nyersanyag-lelőhelyre.

A hírt, miszerint az Aramco váltja a Petronast a Mercedesen talán az is megerősítheti, hogy állítólag a MotoGP-ben is érdekelt szponzor szakít a Yamaha SRT csapatával is. Mindez kérdés, mennyiben változtatja meg a Mercedes dizájnját, akik szeretnének jövőre visszatérni a klasszikus ezüst fényezéshez, melyhez eddig a Petronas jellegzetes türkiz színe adta a kiegészítést.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: