DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Pirelli: Nem bírta volna ki Hamilton gumija

Mario Isola úgy érzi, hogy nem tudott volna végigmenni azokon az abroncsokon Lewis Hamilton - ő mondta is az embereinek, hogy a csapatokat figyelmeztetni kell a veszélyre.

A Török Nagydíj hajrájában többeknél is felmerült, hogy végigmennek kerékcsere nélkül, az agyonhasznált intermediate gumikon próbálják meg befejezni a futamot - ezt végül csak Esteban Ocon tette meg, az élmezőnyben Charles Leclerc és Lewis Hamilton csapata sem vállalta be ezt a döntést. Hamilton szerint rosszul döntöttek a kiállással, a Pirelli viszont másképp látja:

"A futam után megnéztem a gumikat, én azt mondom, hogy nem tudott volna végigmenni, vagy legalábbis nagyon a határon billegett volna a dolog" - értékelt az abroncsgyártó részéről Mario Isola a Sky Sportsnak.

00121033_485



"Annyira elkoptak már a gumik a futam végére, hogy már gyakorlatilag csak a szerkezeten haladtak. Veszélyes ennyire feszegetni a határokat, mint ma, de teljességgel megértem, hogy a verseny hevében maximalizálni akarják az elért eredményt. Én javasoltam is a mérnökeinknek, hogy szóljanak a csapatoknak: cseréljenek kereket, ne menjenek végig, mert túl kockázatos" - magyarázta Isola.

Azt is megkérdezték tőle, hogy mi van Oconnal, aki mégis végig tudta csinálni a versenyt kiállás nélkül. "Természetesen minden autó és így a gumikopás is más, attól is függ, hogy mennyire nyomták a futam során. Többé-kevésbé mindenkinél elfogytak a gumik 47-48 körnél, méghozzá teljesen" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: