DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Senkinek nem könnyítem meg a dolgát

Csak a hetedik helyen zárt, mégis elégedett volt időmérőjével Sergio Perez, akinek a versenyen Lewis Hamilton hátrébb kerülésével nem kevesebb feladata lenne, mint feltartani őt.

Az idei, éles vb-csatában komoly szerep jut a két küzdő fél, Lewis Hamilton és Max Verstappen csapattársainak is. Egyelőre Valtteri Bottas tesz ki jobban magáért, aki az időmérőt másodikként Hamilton mögött, Verstappen előtt zárta, és így a futamon is jobb helyzetben lesz ahhoz, hogy a hollandot blokkolja – bár állítása szerint ő nem foglalkozik azzal, mit csinál a két vb-aspiráns.

A Török Nagydíjon viszont Sergio Perez nagy lehetősége is eljön, aki ugyan ismét jócskán lemaradva a hetedik helyet csípte el, ám mivel Hamiltont motorcsere miatt hátrébb sorolják, így előtte lesz, és teheti azt, amit Bottas.

Bár az eredményjelzőre ránézve a mexikói talán nem lehetne maradéktalanul elégedett, élvezte az időmérőt, a hibák ellenére is – merthogy azokból nála is akadt, elsősorban a stratégiát tekintve. „Imádtam! Nagyon örülök annak, ahogy a teljesítményünk alakul, remek volt a tempónk. A Q3-ban az utolsó körben, a friss gumikkal csak balszerencsés voltam. Csak egy szettünk maradt, és azokkal sem javultam semmit” – kommentálta a kvalifikációt Perez.



A Red Bull-pilótának volt egy megpördülése is az időmérőn, amivel lekockázta az abroncsait, többek között ez vezetett ahhoz, hogy a három bontatlan szett gumiból, amivel nekivágtak, csupán egy maradt a végjátékra. Emellett a tapadással és az alulkormányzottsággal is megküzdött a hajrában, ezek nélkül úgy érzi, előrébb is végezhetett volna. „Figyelembe véve, hogy mennyire kicsik itt az időbeli eltérések, ezek adták a különbséget. De pénteken a hosszú etapokon jó volt a tempónk, szóval nem kellene gondot okozzon az előretörés.”

Persze nemcsak előre, hanem hátrafelé is kell figyelnie, hiszen Verstappent védve nem szabadna Hamilton prédájává válnia. Amikor a holnapi taktikát tudakolták tőle, Perez nem jelentette ki egyértelműen, hogy a feltartás-e a szerepe. „Nagyon remélem, hogy Lewis nem is fog a közelembe jutni, és képes leszek majd az élen autózókkal haladni. De ugyanúgy fogok bánni vele, mint bármelyik riválissal. A lehető legjobb munkát szeretném végezni, és senkinek nem fogom megkönnyíteni a dolgát” – tisztázta a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: