DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bottas nem törődik a bajnoki csatával

Ugyan a leggyorsabb kört nem ő futotta, csapattársa büntetése miatt mégis Valtteri Bottas indul az élről a Török Nagydíjon. Holnap így csak magával foglalkozna.

Lewis Hamilton győzelmével és pályarekordjával ért véget a Török Nagydíj időmérője, ám miután a Mercedes pénteken közölte a brit motorcseréjét, nyilvánvalóvá vált, hogy nem fog az első helyről indulni, akármit csinál. Miatta szomorkodhat kissé a csapat, Valtteri Bottas miatt azonban nem, aki hozta a kötelezőt, és Max Verstappent lebirkózva a címvédő mögött végzett.

A körülmények több korábbi hétvégéhez hasonlóan ezúttal is trükkösek voltak, a pályán még ott voltak a délelőtti eső nyomai, de ez a Mercedes párosát nem zavarta. Bottas is összességében elégedett volt a körrel, ami elméletileg nem, gyakorlatilag mégis pole-pozíciót ért. „Jó időmérőnk volt. A körülmények nem voltak a legegyszerűbbek, különösen a Q1-ben volt határeset a vizes részek miatt, de a Q3-ban is volt még az egyes illetve a hármas-négyes kanyarban. Az utolsó szektorban kicsit alulkormányzott is lett az autó” – nyilatkozta közvetlenül a kvalifikáció után a finn.



Örül a saját teljesítményének és a csapaténak is, így kell ezt csinálni. „Mindezeket leszámítva a köröm remek volt, élveztem, és csapatként is minden a tervek szerint ment. Persze Lewisnak ott a büntetése, ez a minimum, amit kaphat. Én viszont ott vagyok a pole-ban, szóval minden rendben lesz.”

A nagy rivális Verstappen mögüle indul, kiváló alkalom lenne tehát a holnap arra, hogy Bottas segítse Hamilton a szoros vb-csatában, de a Mercedestől távozó pilótának nincsenek ilyen tervei. „Csak a saját versenyemre fókuszálok holnap. Így kell ehhez hozzáállni, ha az élről indulsz” – zárta rövidre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: