DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Nem fogok álmodozni

Az Oroszországban mutatott kiváló teljesítmény után, ezúttal nem alakult jól az időmérő edzés Lando Norris számára. A McLaren pilótája a hetedik helyről indulhat vasárnap, de nem sok jóra számít.

Nehéz napon van túl a McLaren csapata, miután Daniel Ricciardo már a Q1-ben kiesett és csak a 16. rajtpozíciót tudta megszerezni, Lando Norris pedig hiába jutott be a kvalifikáció utolsó szakaszába, mindössze a nyolcadik helyen zárt. Mivel Lewis Hamilton hátrébbról indul a Török Nagydíjon, így Norris előre jön majd egyet és a hetedikről rajtolhat, ám ez sem dobta fel őt túlzottan. A brit pilóta szerint a címvédő hamar megelőzi majd.

„Előrébb leszek, de valószínűleg nem túl sokáig. Pár körön belül el fog menni mellettem. Én csak reális vagyok. Nem fogok olyanokat mondani, hogy legyőzöm, mert szinte biztosan nem fogom. Egyszerűen nem vagyok álmodozó típus. Ez egy nehéz nap volt, ahol nem voltunk elég gyorsak. Tegnap azt hittem, hogy több tempó lesz a tarsolyunkban, de a többiek előrébb tudtak lépni hozzánk képest. A nyolcadik nem hangzik túl jól, de elégedettnek kell lennem vele” ─ nyilatkozta Norris a Sky Sports kamerái előtt.



A McLaren versenyzője legutóbb a győzelemért harcolhatott Szocsiban, ahol esett az eső, erre pedig most is megvan az esély. Ettől függetlenül Norris igyekszik reálisan látni a helyzetet, főként azért, mert száraz pályán nem igazán volt kibékülve a lágy abroncsokkal.

„Az autónk és a lágyak nem egy jó kombináció. Ez nem egy nagy meglepetés, csak frusztráló, mert a leglágyabb gumit tettük fel és arra számítottunk, hogy egy kicsit jobban nyomhatjuk majd, de bizonyos értelemben ennek pont az ellenkezője történt” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: