DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz már bánja a büntetést

Charles Leclerc-t elnézve jó esélyei vannak a Ferrarinak. Vagy legalábbis lennének, ha Carlos Sainz nem a mezőny végéről indulna. A spanyol most bánkódik igazán a döntés miatt.

Carlos Sainz a Török Nagydíj előtt furcsa mód még örült is neki, hogy motorcsere miatt megbüntetik és a mezőny végére kerül. A jó előzési statisztikájára alapozott, és kifejezetten izgalmasnak találta, hogy ez a versenye eltér majd a többitől.

A pénteki szabadedzések után azonban már egyáltalán nem gondolja így. Ugyan ő csak az ötödik és tizenkettedik helyeket szerezte meg, csapattársa, Charles Leclerc mindkétszer a legjobb háromban zárt, ami alapján a Ferrari joggal reménykedhet egy eredményes hétvégében. Sainz így már mindjárt más fényben látja azt a büntetést.



„Izgatott vagyok, de talán már kevésbé. Látva, hogy Charles kevés üzemanyaggal hol van, és hogy a dobogóért csatázhatnánk, bár bánom, hogy nem lehetek harcban sem szombaton, sem vasárnap. Elég lehangolt vagyok most, mert szeretnék ott lenni Charles-lal, küzdeni a legjobb helyekért” – adott hangulatjelentést a spanyol, akit igazán meggyőzött az autójuk teljesítménye.

Persze talán az ő helyezéseit figyelve nem ez mondható el, de Sainz megerősítette, szándékosan futott más programot, mint a többiek. „Csak néhány körben próbáltam meg kevés üzemanyaggal menni, hogy legyen viszonyítási alapunk. De a gyakorlás 99%-át teli tankkal teljesítettem. Látni szerettem volna a gumikopást, kipróbálni különböző beállításokat, és a csapatot és magamat is segíteni szerettem volna, hogy jobban megértsük, mi a probléma az első gumikkal” – foglalta össze péntekjét a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: