DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Norris elégedett, maga mögött hagyta a történteket

Úgy tűnik, Lando Norris túltette magát a Szocsiban történteken, és elégedett a hétvége eddigi eredményeivel. Csapattársa a gyenge teljesítmény ellenére is nyugodt.

Lando Norris szívfacsaró bukása mindannyiunkban nyomot hagyott két héttel ezelőtt. A fiatal brit akkor összetört, mostanra azonban összeszedte magát és stabil teljesítményt nyújtott Isztambulban az első napon. A McLaren pilótája a hatodik helyen végzett a második szabadedzésen.

„Amikor rossz hétvégéd van, egy örökkévalóságnak tűnik az egész...” – ismerte el Norris. „Csak folytatni akarod, újra autóba ülni és félretenni mindent. Szocsi óta sokáig ezt éreztem, de már sok idő eltelt. Ezen a héten végre eléggé elfoglalt vagyok, próbálom elterelni a gondolataimat és kiverni a fejemből a történteket. Azzal, hogy újra autóba ülhettem, ez szerencsére sikerült is. Izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Az pedig, hogy minden értekezleten szó van az esetről, emlékeztet azokra a dolgokra, amelyeket a történtek kapcsán megtanultam.”



A brit pilóta osztja a legtöbb versenyző véleményét a pályát illetően. Norris szó szerint el volt ragadtatva. „Egészen más, mint az előző szezonban. Úgy érzem, öt-hat másodperccel gyorsabb is, mint tavaly. Elképesztő és jó kis kihívás!” – mondta a McLaren pilótája, utalva a közelmúltban történt pályafelújításra.

Míg Norris mindkét szabadedzésen erős teljesítményt nyújtott, csapattársa, Daniel Ricciardo nem igazán tudott jó köröket futni, így a tizennegyedik helyen zárt. „Csak nem sikerült összehoznom egy jó kört, de valójában eléggé nyugodt vagyok. Vezetési szempontból nagyon jól éreztem magam. A pálya klassz volt, teljesen más, mint tavaly. A tapadás őrületesen sokat javult, és ez igazán élvezetessé tette a köröket” – fejtette ki az ausztrál. „Azt hiszem, tudjuk, hol tartunk jelenleg. Egy kis finomhangolásra lesz szükség, hogy jobbak legyünk holnapra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: