DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Egyensúlyprobléma miatt szenvedett Verstappen

Lewis Hamilton mögött kezdte a pénteket Max Verstappen, délután ráadásul az ötödik helyig csúszott vissza. A Red Bull szerint a pálya volt az ok, nem a rossz autó.

Nem alakult a legfényesebben a Török Nagydíj nyitónapja a világbajnoki címért küzdő Max Verstappennek. Már az első gyakorláson, másodikként zárva is nagyobb lemaradása volt, délutánra pedig már hat tizedes hátránnyal csak az ötödik hely lett az övé. A holland szerint nem ez volt a legjobb napjuk, és van még dolguk bőven, ezt pedig a nap végén főnöke is megerősítette.

Christian Hornernek sem tetszett, amit látott, de nem temetné azonnal az esélyeiket. Szerinte nagyon közel voltak ahhoz, hogy eltalálják az autó beállításait, de a tavalyi problémák miatt feljavított isztambuli aszfalt megtréfálta őket. „Kicsit összevissza volt az egyensúly. A pálya sokkal jobban tapad, mint tavaly, és csak kevés hiányzott a helyes beállításokhoz Max-szal. Hosszú, dolgos éjszakánk lesz, itt a mérnökökkel és Milton Keynesben is.”



A csapatfőnök optimista a folytatást illetően, hiszen az idény eddigi részében versenyképes autó nem változott át hirtelen gyengévé. „Csak meg kell értenünk a problémát. Jó autónk van, és tényleg csak arról van szó, hogy el kell találnunk a beállításokat” – folytatta. Persze az ellenfeleikről sem feledkeznek meg, akik, bár motorcserével tíz hellyel hátrébb küldték vasárnap Lewis Hamiltont, mégis dominánsak. „Azt vártuk, hogy a Mercedesek erősek lesznek itt, és erősek is. Meg kell próbálnunk kihasználni azt a rajtbüntetést.”

Ahogy már maga a címvédő is említette, a pálya nem kíméli az abroncsokat, ami fontos tényező lehet a versenyen. Horner ugyanígy látja. „Úgy tűnik, az ő autójuk kevésbé koptatja a gumikat. Ez a pálya nagyon érzékeny a hőmérsékletre, ha a tapadás nagyobb, akkor még inkább. Ez kulcsfontosságú lehet. Aztán ki tudja, holnap eshet is, talán vasárnap is, az még izgalmasabbá tehet mindent.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: