DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Nem változtatná meg az életemet a vb-cím

A hajrához közeledve Max Verstappent semmivel nem lehet kizökkenteni a nyugalmából. Állítása szerint azért, neki aztán mert nem oszt, nem szoroz, hányadik helyen végez.

Hamarosan a végéhez érkezik a 2021-es szezon, tíz héten belül eldől, kit koronáznak idén a Formula-1 világbajnokává. Hacsak nem történik valami dráma, az elmúlt évekkel ellentétben nem várható korai bajnokavatás, és jelenleg, mindössze két pont eltéréssel egyik pilóta esélyei sem jobbak.

Lewis Hamilton már a rekordot érő nyolcadik címéért küzd, Max Verstappen azonban most először van a bajnokesélyes szerepében. Már többen is megjegyezték, ez alig látszik rajta, a Török Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján – melyen a Formula.hu is részt vett – pedig ő maga is megerősítette ezeket az észrevételeket.

Verstappent a sajtó képviselői a csapaton belüli hangulatról és a stresszkezelésről is alaposan kifaggatták. Szavai alapján rá és a négyszeres világbajnok alakulatára, a Red Bullra is a kiegyensúlyozottság, nyugalom, hidegvér jellemző. „Olyan a hangulat, mint mindig. Nagyon nyugodtak és fókuszáltak vagyunk. Persze az egész csapat nyerni szeretne, ez a mentalitás egyértelműen jelen van. De nem erőltetünk semmit, nem stresszelünk, mivel egyébként is a legjobbunkat szeretnénk nyújtani. Ezen a hétvégén is ez a célunk” – kezdte a holland.



A nyugodtság okát abban látja, hogy bár szeretné, ha ő zárna az élen, de nem ragaszkodik görcsösen ahhoz, hogy mindez idén váljon valóra. Ha pedig egyáltalán nem is következik be később sem, talán az se fogja zavarni. „Mindig a legjobbamat nyújtom, és a csapat is. Ha év végén ez az első helyet jelenti majd, akkor az bámulatos eredmény lesz. Ezért dolgozunk, nem igaz? De ha másodikak leszünk, akkor is jó szezonunk volt. Végső soron nem változtatná meg az életemet. Élvezem, amit csinálok, ez is nagyon fontos. Nincs miért aggódnom” – jelentette ki.

Persze ez a „minden mindegy” hozzáállás szerinte nem fog meglátszani a csapat munkáján, ahogy eddig sem. A végkimenetel, az majd jön. „Mindannyian elkötelezettek vagyunk a siker iránt. De nem erőltetheted a dolgokat. Csak keményen és jól kell együtt dolgozni. A szezon végén meglátjuk, hova lesz ez elég. Az első vagy a második helyre, ki tudja?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: