DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 9. szombat
F1

Időjárás: Szombati eső, majd vasárnapi ború várja az F1-et

A Török Nagydíjat sem ússzuk meg csapadék nélkül, ha lehet hinni az előrejelzéseknek: esős szombatot követően borús vasárnap fogadja a Formula-1 mezőnyét az Isztambul Parkban.

A Belga Nagydíjat követően alighanem már egy kicsit elhúzzák a szájukat az F1 rajongói, ha azt hallják, hogy újabb esős versenyhétvége van a láthatáron. Márpedig a meteorológusok szerint Isztambulban sem ússza meg a mezőny csapadék nélkül.

A péntek kissé csalóka képet fest majd a pályára érkező mezőnynek, hiszen ekkor még napsütés és 23 °C-os csúcshőmérséklet fogadja a pályára érkezőket, azonban ez lehet az utolsó nap, mikor a Török Nagydíj helyszíne felett sütni fog a Nap.Szombaton ugyanis drasztikus változás áll be az időjárásban: jó eséllyel már a hajnali órákban elkezd esni az eső, ami nagyjából dél felé csendesülhet, de még a 14:00-kor rajtoló időmérőre is 50%-os esély mutatkozik az esőre, így amellett, hogy a harmadik szabadedzés szinte biztosan esős körülmények között fog lezajlani, valószínűleg a kvalifikáción is minimum nedves lesz az aszfalt.

Vasárnapra már 20 °C alá csökken a csúcshőmérséklet, s úgy tűnik, egyelőre nem tiszta, várható-e további csapadék az Isztambul Park fölött, mindenesetre a verseny időpontjában valószínűleg esni már nem fog, de egy kis délelőtti esőzés még megtréfálhatja a mezőnyt.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: