DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel akár hosszabb távon is maradhat az Astonnál

Sebastian Vettel 2021 után a jövő szezonban is az Aston Martin színeiben fog versenyezni. A felek kölcsönösen elégedettek egymással, az sem kizárt, hogy a négyszeres világbajnok tovább is marad csapatánál.

Ebben az évben egyértelműen gyengült az Aston Martin a Racing Point tavalyi pozíciójához képest, a szabályok nem éppen a legkedvezőbben változtak a gárda számára. A Mercedes-hasonmás autónak nehézségei adódtak a megváltoztatott hátsó résszel és erre a szezonra ez végig rá is nyomja a bélyegét.

Egy ideig halogatták, de nemrég bejelentették a felek, hogy Sebastian Vettel 2022-ben is marad az Aston Martin istállónál, a jelenleginél némivel nagyobb elvárásokkal. „A csapat folyamatosan bővül és vágyik a sikerre. Valóban mindent megteszünk ezért, amit csak tudunk. Nehéz azonban megmondani, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy jelentősen előrelépjünk. Mindenképpen érdekes a jövő évben érkező új szabályrendszer számunkra” – mondta el véleményét Sebastian Vettel az F1insider.com hasábjain.

Vettel jövőre korábban szeretné elkezdeni a tárgyalásokat a további folytatásról


„Ami a jövő évet követő folytatást illeti, biztos, hogy jövőre már korábban megkezdjük a tárgyalásokat a csapattal. Még jobb érzés látnom fejlődni a gárdát úgy, hogy én is részese vagyok. Néhány versenyünk idén kiemelkedően jól sikerült, Bakuban dobogóra is állhattam (a Hungaroringen szintén második helyen végzett a német, de az autójában maradt túl kevés üzemanyag miatt kizárták a versenyből).”

„Kétségtelen, hogy nagy kihívás lesz számunkra a nagyobb mértékű fejlődés a közeljövőben, de mindannyian egy irányba húzunk. A gárda emberei nyíltan kommunikálnak, mindenki a javulást akarja szolgálni. Idén volt lehetőségem megismerni és megszokni az új csapatot, alig várom, hogy megtapasztaljam, jövőre mire megyünk együtt. Magasra szeretnénk tenni a mércét” – tekintett előre Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: