DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Perez: Nem fogok megtörni

Egyelőre a mexikói sem váltja meg a világot Max Verstappen csapattársaként a Red Bullnál, de biztos benne, hogy fordítani tud a dolgok menetén – akár már az idei F1-es szezon hátralévő futamain.

Hosszú idő óta Sergio Perez az első Red Bull-pilóta, akit „házon kívülről” igazoltak le az energiaitalosok. A mexikói ugyan nyert egy futamot Azerbajdzsánban, összességében azonban elődjeihez hasonlóan eléggé messze van vb-aspiráns csapattársától, Max Verstappentől. A rutinos pilóta ugyanakkor nem hajtja le a fejét:

„Ilyen ez az üzlet. Elég régóta itt vagyok már, és nem fog megtörni. Tovább nyomom, és meg fognak fordulni a dolgok” – jelentette ki Perez, akit a Crash.net idéz.

perez-redbull-szocsi-2021



A Red Bull-os állítása szerint nem csak túlélésre játszik idén egy 2022-es feltámadás reményében, hanem nagyon is igyekszik már ebben az évadban erősebb teljesítményt produkálni: „Nem, egyáltalán nem” – felelte az erre irányuló kérdésre. „Még mindig elég sok van hátra. Voltam már ilyen helyzetben korábban is, és fordítani fogok a dolgok menetén, ebben biztos vagyok. Bármely hétvégén változhat a helyzet, úgyhogy várom az év hátralévő részét, és eléggé szoros csatában állunk a konstruktőri világbajnokságban, ami bárhogy alakulhat akármelyik hétvégén.”

Perez tudja, hogy bár a versenyeken már egész elfogadható a tempója, az időmérőkön kell elsősorban sokat fejlődnie: „Úgy vélem, a tempóm szépen fejlődött az előző néhány hétvégén. Egyszerűen csak össze kell raknunk a legutolsó dolgokat, hogy mindezt eredményekre is tudjuk váltani. Korábban már sikerült ez, és biztos vagyok benne, hogy újra meg tudjuk csinálni. Teljes mértékben bízom a csapatban, és még sok van hátra” – fogalmazott a mexikói.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: