DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Hosszú út áll még a Ferrari előtt

Az idei szezonban megnyugodhatott a Ferrari, hiszen javult a teljesítményük a tavalyihoz képest. Charles Leclerc szerint azonban még hosszú út áll a csapat előtt, mire újra a győzelemért harcolhatnak.

A katasztrofális 2020-as szezon után az idei sokkal jobban alakul az olasz csapat számára, hiszen egészen a középmezőny éléig felkapaszkodtak, de pole-pozíciókat és dobogós helyezéseket is szereztek.

A Ferrari monacói pilótája megerősítette, hogy az autó jelentős javuláson ment keresztül. Leclerc elmondta, valóban sokkal jobban érzi magát idén az autóban és meggyőződése, hogy a csapat jó irányba tart. Ennek ellenére úgy gondolja, hosszú időbe telik még, mire újra a versenybe szállhatnak a győzelemért és felvehetik a harcot az éllovasokkal szemben. „Ez most teljesen más. Már az első futamtól kezdve magabiztosabbnak érzem magam ezzel az autóval. A teljesítményünk sokkal jobb és kiegyensúlyozottabb. Nagyon jó ezt látni” – idézte Leclerc szavait a PlanetF1.



„Mindez azt mutatja, hogy jó irányba tartunk, de nem kevés dolgunk lesz még. Hosszú út vezet a céljainkig, de idővel talán újra a győzelemért harcolhatunk majd. Folytatnunk kell, amit elkezdtünk, hiszen az út jó, amire ráléptünk, és ami a legfontosabb, hogy jelentős az előrelépés tavalyhoz képest” – tette hozzá.

A monacói idei legjobb eredménye egy második hely, amit a Brit Nagydíjon húzott be. Többször nem állhatott a dobogón, csapattársa, Carlos Sainz viszont egyszer a második, kétszer pedig a harmadik helyen végzett. Eredményeik tehát magukért beszélnek, a csapatfőnök, Mattia Binotto pedig korábban így nyilatkozott a csapatról: „Egy olyan nehéz év után, mint a 2020-as, a csapat összefogott, nem hibáztattunk senkit házon belül, nem kritizáltunk, csak dolgoztunk, megpróbáltunk reagálni. Ezzel pedig nagyon elégedett vagyok.”

Vajon a 2022-es év meghozza végre a sikert a Ferrari számára?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: