DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hill: Hamilton egy fenomén

Damon Hill szerint száz F1-es futamgyőzelmet csak úgy nem fúj össze a szél - Hamilton egy klasszis, aki az átlagot tekintve egy szinttel a többiek felett van és ezt Szocsiban is megmutatta.

Nagyon elismerően beszélt Lewis Hamiltonról Damon Hill, 1996 világbajnoka. Hill Hamilton századik Formula-1-es futamgyőzelme kapcsán szólalt meg és arra is reagált, hogy sokak szerint csak a Mercedesnek köszönheti ezeket a sikereket - szerinte ez nem így van és abszolút nem a szerencséje miatt ő a sportág történetének legeredményesebb versenyzője.

"Beszélünk szerencséről, de beszélhetünk balszerencséről is, hol ez, hol az jutott ki neki. Az átlag mégis az, hogy egy fokkal szinte mindenki más felett jár. Ő egy fenomén: száz futamgyőzelmet csak úgy nem lehet összehozni" - mondta Hill az F1 Nation podcastben, majd rátért a legutóbbi Orosz Nagydíjra is.

hamee



"Amikor Max már csak öt másodpercre volt tőle, azt gondolhattuk, hogy Lewis bajban van, beragadt, nem tud hova menni. Ő azonban most már végtelenül türelmes pilóta, aki tudja, hogy mit kell csinálni az első etapban és mikor van szükség a 'hammer time-ra', amikor mindent belead. Volt egy pont, amikor azt gondoltam, hogy a bokszkiállások után Max ott marad Lewis mögött, de aztán Lewis ritmust váltott és az öt másodperc hirtelen húsz másodperc lett" - mesélte.

"Szombaton csináltam róla egy képet, amikor hibázott és ment vissza a csapathoz. Biztos vagyok benne, hogy a tárgyalóba ment, ahol kínosan érezte magát. Ott össze kellett kaparnia magát és szerintem ebben a csapata is segített - nem mondom, hogy szüksége van ezekre, de ő olyan ember, aki táplálkozik a pozitív energiából és a bátorításból. A Mercedes ezt megadta, mindig megadja neki, Shovlin, Bonnington és a többiek hisznek benne, így ő hozza nekik a teljesítményt. Amikor jön az üzenet, hogy most kell pár különleges kör, ő megcsinálja" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: